Zdravje > Aktualno
6353 ogledov

Zdravnik okužen po dveh odmerkih, za povrh se je vrnil iz Afrike

Koronavirus - UKC Maribor UKC Maribor Koronavirus - UKC Maribor
Mariborski zdravnik se je vrnil z dopusta v Afriki, je šlo za južnoafriški sev?

 V UKC Maribor so potrdili okužbo pri zaposlenem, ki je bil pred tem cepljen z dvema odmerkoma cepiva proti covidu-19. To je po njihovem mnenju mogoče, saj nobeno cepivo ne zagotavlja stoodstotne učinkovitosti.

Šlo naj bi za kirurga z oddelka za nevrokirurgijo, ki se je v ponedeljek vrnil z dopusta v Afiki. Da se je zaposleni vrnil s črne celine, je potrdila tudi vodja enote za obvladovanje bolnišničnih okužb v UKC Maribor Lee Knez.

"Na oddelku smo napravili natančno epidemiološko poizvedbo zaradi lokacije, kjer je bila pridobljena okužba, in posebne epidemiološke teže, ki jo to prinese s seboj. Zato smo bili pri načrtovanju ukrepov še posebno previdni," je pojasnila. 

Cepljenje cepivo covid-19 Covid-19 Zdravje Še ena dobra novica o cepivu, ki ga pričakujemo tudi v Sloveniji

 

 | Avtor: UKC Maribor UKC Maribor
Po njenem okuženi zdravnik na oddelku ni bil prisoten, tako da le-ta nemoteno deluje, je pa imel na dan vrnitve na delovno mesto naročene bolnike v ambulanto. 

"Zaradi možnosti okužbe z južnoafriškim sevom so v samoizolacijo napotili najožje sodelavce, bolnike, ki so ta dan obiskali ambulanto, pa bodo obvestili, jim dali napotke in jih napotili na testiranje," je še pojasnila vodja enote za obvladovanje bolnišničnih okužb.

Več o tem za kakšen sev gre, bo znanega v tednu dni, drugih okužb na oddelku niso zaznali. 

dezurni@zurnal24.si

 

 
Komentarjev 15
  • JZekspert 00:15 26.februar 2021.

    Ta komentar je namenjen še preostalim normalnim, ne tistim v kleti. Ali ne vidite, da vam stalno prodajajo neke zgodbice, koga brigajo te pravljice, rekla-kazala? Ste sploh že slišali pojasnilo, ali so PCR testi nad 25 kaj vredni, kdo kasira ...prikaži več medtem, ko vi sanjate, kje je letos gripa, zakaj se tako grdo lažejo o številu korona-mrtvih, zakaj je to 10.000x preveč poročana tema, zakaj se dela tako nesmiselne ukrepe? Nič od tega. Odprite oči in stisnite pesti.

  • 991fddbb1635f14ad302a6f96992c252180f5d5e 23:36 24.februar 2021.

    Kaj to pomeni, samo to, da so tale xepiva navaden pičkin dim, ki služi edino za bogatenje farmacevtov in ustrahovanju folka po EU!! Tko, kot že večkrat povedano s strani doktorjev, ki mislijo s svojo tintaro, bacilčka ni oz. je en velik nateg!!

  • bugmenot 21:35 24.februar 2021.

    Pa kaj je s temi zdravniki??? In mi naj bi upoštevali karanteno medtem, ko oni hodijo naokrog in veselo prinašajo virus v Slovenijo.