Smrt po cepljenju. To je ugotovila strokovna skupina.

Foto: Epa
Foto: Epa
Komisija sestavljena iz štirih članov (epidemiolog, infektolog, kardiolog internist in predstavnik javne agencije za zdravila) je včeraj podala mnenje, da povezava med dogodkom in cepljenjem ni verjetna.
Oglej si celoten članek

Nacionalni inštitut za javno zdravje je v ponedeljek prejel prijavo smrti v enem od domov za starejše občane, ki sovpada s cepljenjem na novi koronavirus.

Vladni govorec Jelko Kacin je na današnji tiskovni konferenci povedal, da je stroka ob začetku cepljenja 27. decembra pripravila posebni protokol za hitro obravnavo resnih, neželjenih učinkov neposredno po cepljenju. Nacionalni inštitut za javno zdravje pa je po njegovem na tega začetku tedna prejel prijavo smrti, ki sovpada s cepljenjem v enem od domov upokojencev.

Ministrstvo zdravje je 5. januarja letos imenovalo komisijo za ugotavljanje povezave med cepljenjem in neželjenim dogodkom. Komisija sestavljena iz štirih članov; epidemiolog, infektolog, kardiolog internist in predstavnik javne agnecije za zdravil, je včeraj podala mnenje, da povezava med dogodkom in cepljenjem ni verjetna. "Smrt ni nastopila zaradi cepljenja, ampak zaradi zdravstvenih težav, ki jih je oseba imela že pred cepljenjem," je poudaril Kacin.

Oseba, ki je umrla v domu za starejše po cepljenju s cepivom proizvajalca Pfizer in BioNTech, naj bi bila starejša od 90 let. Imela je ponovljen srčni infarkt. 

dezurni@zurnal24.si
 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 6

  • 13:58 7. Januar 2021.

    Zapustil sem služb0 in zdaj. S tem preprostim spletnim delom na domu zaslužim 139 na uro 0d doma. zaslužim 25 …

  • 12:17 7. Januar 2021.

    Absolutno NE bo nobena smrt povezana s cepljenjem. Strinjam se, da je naša vlada pokvarjena, podkupljiva in neumna. Ima pa …

  • 12:08 7. Januar 2021.

    Na Portugalskem je dva dni po cepljenju umrla mlada medicinska sestra. Naši bi tudi ta primer označili, kot slučajnost, ki …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.