Svet
34 ogledov

11-letnica mami pomagala pri porodu

Caitlin burke Reševalni pas/Twitter
11-letnico je preko telefona vodil porodničar.

Deset minut po tem, ko je mož zgodaj zjutraj odšel od doma in odpeljal mlajše otroke, je Tari Knightley odtekla voda in porod njenega petega otroka se je začel hitro odvijati. Edina, ki ji je lahko v tistem trenutku pomagaja, je bila njena najstarejša hči, 11-letna Caitlin Burke.

"Glede na izkušnje iz prejšnjih porodov sem vedela, da bo trajalo dolgo, preden se otrok rodi," pravi mama, ki je Caitlin naročila, naj takoj pokliče v porodnišnico.

Caitlin je nato sledila navodilom porodničarja, ki jih je dobivala preko telefona. "Kričala sem od bolečin, vendar je Caitlin ostala mirna," pripoveduje Britanka. Dve uri kasneje je bila mala Elsa-Monet že na svetu. 

"Caitlin je bila neverjeta. Težko opišem z besedami, kaj je naredila zame," je povedala Tara. "Ne vem, kaj bi bilo, če Caitlin ne bi bilo z mano. Česa takega jaz pri 11-ih leti ne bi zmogla speljati.

"Naredila je vse, kar so ji rekli, pogumno me je vzpodbujala. Pripravila je brisače in nato pomagala masirati in stimulirati dojenčico, ki sprva ni zajokala, " razlaga ponosna mama. 

Nato odšla še v šolo ...

"Na začetku sem bila nekoliko prestrašena in sem se malo tresla, saj nikoli v življenju nisem videla česa podobnega," razlaga 11-letnica, ki je celo odvozlala popkovino, ki se je ovila okoli dojenčine, nato pa je malo Elso-Monet ponosno predala mami.  

"Ko se je sestra rodila, sem bila res vesela. Zdi se mi res lepa in zelo jo imam rada,"

Nekaj ur po tem je bila deklica že v šoli. "Učitelji in moji prijatelji v šoli so bili res veseli in ponosni name. Ko odrastem, bi bila rada babica," pravi deklica, ki jo je izkušnja tako prevzela, da tudi v prihodnosti želi pomagati pri porodih.

 

Komentarjev 2