Svet
20 ogledov

Abdeslama Salaha iskali tik ob slovenski meji

Policija v Italiji EPA
Najbolj iskanega terorista v Evropi ta hip, Abdeslama Salaha, ki je odgovoren za napad v Parizu, so policisti v bliskoviti akciji iskali manj kot 100 kilometrov od slovenske meje.

"Pohitite, Salah je tu, videla sem ga," je po poročanju Il Gazzettina policistom v četrtek zvečer sporočila prebivalka mesta Pordenone, ki leži v Videmski pokrajini, slabih sto kilometrov stran od Nove Gorice. Abdelslam Salah je po dosedanjih ugotovitvah preiskovalcev terorističnega pokola v Parizu, v katerem je na različnih prizoriščih umrlo skupno 130 ljudi, edini od preživelih teroristov, a se je za njim že kmalu po napadu izgubila vsaka sled. 

Salah Abdeslam | Avtor: Francoska policija Francoska policija
Protiteroristična enota italijanske policije je tako v četrtek zvečer na namig ene od sosed, ki se ji je zdel neznanec v ulici sumljivo podoben Salahu, vdrla v neko večstanovanjsko stavbo, v kateri po večini živijo priseljenci iz Severne Afrike.

Natančno so preiskali so vsa stanovanja, a Salaha ni bilo v njih, zato so po dveh urah zapustili prizorišče. Dogajanje je ves čas spremljal policijski helikopter, prebivalcem v soseščini pa je bilo zabičano, naj ne zapuščajo stanovanj.

Nekateri prebivalci iz ulice so sicer potrdili, da so te dni resnično videli nek bel mercedesov kombi, ki je stal pred stavbo, a potnikov v njem niso videli. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 8
  • Avatar čavez
    čavez 17:34 29.november 2015.

    Je že v Sloveniji, tu so kriminalci najbolj zaščiteni.

  • dragec 10:18 29.november 2015.

    mater, kako si pameten ?????

  • STF 10:02 29.november 2015.

    Gre nazaj po balkansi poti.Kjer potni listi veljajo samo za poštene ljudi. Ostali gredo prosto čez.