Šport
48 ogledov

Po krajši zmedi na pragu tretje kolajne

ana velenšek anamari rio 2016 EPA
Slovenska judoistka Anamari Klementina Velenšek je zmagala tudi drugi dvoboj na olimpijskih igrah v Riu de Janeiru v kategoriji do 78 kg in se uvrstila v polfinale.

Slovenska šampionka je v četrtfinalu po vsega minuti borbe z vzvodom premagala Kubanko Yalennis Castillo. V polfinalu se je pomerila s prvo nosilko kategorije Kaylo Harisson iz ZDA.

Velenškova je obračun z olimpijsko podprvakinjo iz Pekinga začela zelo agresivno in jo po vsega minuti borbe spravila v položaj, da Kubanki ni preostalo drugega, kot da z roko potrepljala po tatamiju.

Glavni sodnik je zmago pripisal Slovenki, Castillova pa je oporekala, da dvoboja ni predala. Na koncu je obveljala prvotna sodniška odločitev in Slovenija je bila na pragu tretje kolajne v Riu!

V prvem krogu je bila Velenškova, ki na turnirju nastopa s poškodovanim kolenom, prosta, nato pa je v drugem obvladovala Ukrajinko Viktorijo Turks. Napredovanje si je zagotovila z drobno prednostjo opomina za nasprotnico.

PREBERITE ŠE:

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.