Avto
1484 ogledov

Stelvio (menda) podrl rekord proge med sumo borci

Alfa romeo stelvio quadrifoglio Alfa Romeo
Alfa romeo stelvio quadrifoglio naj bi bil novi najhitrejši suv. Tako vsaj pravijo.

Pri Alfa Romeo trdijo, da je njihov še maskirani stelvio quadrifoglio progo na Nürburgringu prevozil v vsega 7 minutah in 51 sekundah, kar je hitreje, kot je doslej uspelo kateremkoli suvu, tudi nemškega izvora.

S tem naj bi italijanska znamka na najlepši mogoč način dokazala športne karakteristike svojega paradnega modela. Za volanom je bil voznik Fabio Francia.

Za primerjavo, range rover sport SVR je nekaj prek 20 kilometrov dolgo zahtevno progo prevozil v 8 minutah in 14 sekundah, porsche cayenne turbo S po 7 minutah in 59 sekundah. Alfa stelvio je celo hitrejša od BMW M4 ali lamborghinija gallarda. 

Ostaja pa senca dvoma, ali je stelviu dosežek resnično uspel, saj Alfa Romeo še ni predložila konkretnih dokazov, denimo certifikata neodvisnih merilcev ali nezmontiranega videoposnetka. 

Stelvio quadrifoglio bo zelo verjetno uporabljal identični pogon, kot ga poznamo že iz najmočnejše giuglie, ki je progo prevozila v 7 minutah in 31 sekundah. 2,9-litrski V6 motor izvira iz Ferrarijevih delavnic in ima kar 375 kW (510 KM) moči, za prenos na vsa štiri kolesa pa skrbi Q4 štirikolesni pogon. Športni menjalnik je sposoben med prestavami premikati zobnike v vsega 150 milisekundah. 

Razporeditev mase je idealno porazdeljena med prednji in zadnji del, ponašala pa se bo tudi z veliko ogljikovih vlaken v karoseriji, ki bodo zmanjševali skupno maso.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.