Šport > Nogomet
85 ogledov

Sevilla za finale opravila s Celto

Celta Vigo Sevilla Copa del Rey EPA
Na povratni tekmi polfinala španskega pokala je Sevilla z remijem v Vigu napredovala v finale, kjer se bo pomerila z Barcelono.

Sevilla je bila na dobri poti do finala že po prvi tekmi, ki jo je na svojem stadionu visoko dobila (4:0). Na povratni tekmi v Galiciji so imeli Andaluzijci nekaj težav, a so uspeli izvleči remi (2:2) in se zanesljivo uvrstiti v sklepno dejanje pokalne sezone.

Celta je bila po 55 minutah na poti do preobrata, saj je Iago Aspas z dvema zadetkoma prepolovil prednost gostov. Odrešilni zadetek za Sevillo je v 57. minuti zabil Ever Banega, le tri minute kasneje pa je John Guidetti z bele točke zapravil še zadnjo upanje za domače.

V končnici je izenačil Jevgen Konopljanka, Sevilla pa bo v finalu igrala brez izključenega Stevena N'Zonzija, ki je bil izključen v sodnikovem dodatku.

Slovo Valencie brez zmage

Že v sredo je napredovanje potrdila Barcelona, na gostovanju pri Valencii ji je remi (1:1) več kot zadostoval za finale. Katalonci so prvo tekmo na Camp Nouu namreč dobili z visokih 7:0.  

Copa del Rey, polfinale (povratni tekmi):

Celta Vigo - SEVILLA 2:2 (1:0)  /0:4/
Aspas 35., 55.; Banega 57., Konopljanka 87.
RK: N'Zonzi (Sevilla) 93.
Guidetti (Celta) je v 60. minuti zapravil enajstmetrovko

Valencia - BARCELONA 1:1 (1:0)  /0:7/
Negredo 39.; Kaptoum 84.

/X:Y/ - izid prve tekme
ABC - napredovali v finale

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.