Svet
18 ogledov

Dvanajstletnik ustrelil sošolca

streljanje roswell Reuters
Dvanajstletni deček je streljal na svoje sošolce in pri tem dva huje poškodoval.

Iz Roswella v ameriški zvezni državi Nova Mehika poročajo o strelskem incidentu, v katerem sta bila ranjena dva učenca. Do streljanja je prišlo v telovadnici okoli 7.30 po lokalnem času. Dvanajstletni učenec je v šolo pretihotapil puško in streljal na druge učence.

Pri tem je ranil 11-letnega dečka in 13-letno dekle. Učitelju Johnu Mastersonu je uspelo strelca prepričati, da je odložil orožje in se predal. Pri tem mu je pomagal tudi policist Gary Smith, ki je v času dogodka v šolo pripeljal svojega otroka. Strelca so policisti odpeljali v psihiatrično bolnišnico. Kot so dejali, so v stalnem stiku z njegovimi starši, ki naj bi danes podali izjavo.

Deček v kritičnem stanju

Ranjena učenca ostajata v bolnišnici. Dekle je bilo ranjeno v desno ramo. Njeno stanje je stabilno. Precej bolj resno pa je zdravstveno stanje 11-letnega dečka. Ta je bil ustreljen v obraz in vrat. Zdravniki so ga že dvakrat operirali in še vedno ostaja v kritičnem stanju.

Policija o motivu za streljanje ni podala informacij. Po neuradnih podatkih pa naj bi bil tarča napada ustreljeni deček. Deček naj bi nekatere učence šole posvaril, naj tisti dan ne hodijo v šolo, a policija teh informacij še ni potrdila.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.