Svet
17 ogledov

Eksplodiralo zaradi uhajanja plina

Pariz, esplozija EPA
V siloviti eksploziji, ki je porušila štirinadstropno stavbo v predmestju Pariza, je umrlo sedem ljudi. Med ruševinami še iščejo eno osebo.

V siloviti eksploziji, ki je včeraj zjutraj odjeknila v predmestju Pariza, je po zadnjih podatkih umrlo sedem ljudi. Zadnjega pogrešana stanovalca reševalci še vedno iščejo v ruševinah, vendar je, kot navaja francoskovna agencija AFP, malo možnosti, da je živ.

Reševalci so danes med ruševinami našli truplo starejše stanovalke bloka. Med smrtnimi žrtvami so tudi 40-letna ženska z dvema, 14- in 18-letnim otrokom, pa tudi desetleten deček, ostali so odrasli. Ranjenih je bilo enajst ljudi, od tega štirje huje.

Delali na napeljavi za plin

Razlog za silovito eksplozijo v predmestju Rosny-sous-Bois še ni znan, sumijo pa, da je vzrok uhajanje plina. Kraj nesreče je včeraj obiskal francoski notranji minister Bernard Cazeneuve.

Prefekt Philippe Galli je danes povedal, da laboratorij še naprej zbira dokaze, a ponovil, da je eksplozija "zelo verjetno povezana z uhajanjem plina". Takrat so sicer na območju potekala dela na plinovodu in elektriki, vendar o morebitni povezavi niso želeli špekulirati.

Eksplozija je popolnoma uničila polovico štirinadstropne stavbe in je bila tako močna, da so se stresle tudi 100 metrov oddaljene zgradbe.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.