Svet
11 ogledov

"Facebook" za bogate

Netropolitan Facebook
Socialno omrežje za tiste, ki imajo več denarja, kot časa. Članarina je 9 tisoč dolarjev.

Ameriški skladatelj James Touch - Peters si je zamislil novo spletno omrežje, na katerem bi "brez zadržkov razpravljali o lepših plateh življenja". Odločil se je, da somišljenike poveže v omrežju Netropolitan. Ta se bistveno ne razlikuje od ostalih spletnih omrežih, razen ene podrobnosti; pristopnina znaša 9 tisoč dolarjev. Člani bi nato za obdržitev članstva morali plačevati 3 tisočake letno.

Reklamira ga s sloganom, da gre za klub za ljudi, "ki imajo več denarja, kot časa". Poleg anonimnosti bodo v svojem omrežju uživali tudi zato, ker ne bo absolutno nobenih oglasov. Vsaj tako obljublja njen avtor.

"Ob najavah našega spletnega omrežja smo objavili, da imamo že nekaj sto članov. V prihodnje ne bomo nikoli več gotovili niti o številu članov omrežja niti o njihovih identitetah," poudarjajo vodilni pri omrežju.

Netropolitan sicer ni prvi poskus spletnega omrežja za bogate; podobno mrežo je pred petimi leti skušalo vzpostaviti tudi podjetje Social1000. Poskus je spodletel in to kljub temu, da je bila njihova članarina oz. pristopnina bistveno cenejša.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.