Svet
78 ogledov

Facebook za bolj uspešno iskanje pogrešanih otrok

(Foto: EPA) Žurnal24 main
Facebook predstavlja sistem za hitrejše iskanje pogrešanih otrok.

V primeru izginotja otroka je hitrost, s katero se sprožijo iskalne akcije, najbolj pogosto ključ do rešitve. Novi sistem, ki ga predstavlja Facebook, izkorišča "oči in ušesa" celotne Facebook skupnosti, da bi se tako čim hitreje širila vest o otroku, katerega življenje je lahko v nevarnosti.

Sistem Facebooka bo povezan z organizacijo "Child Rescue Alert"; ko bo slednja objavila informacije o izginulem otroku, jih bo Facebook delil na zidovih vseh svojih uporabnikov, ki živijo na območju izginotja.

Otrokove fotografije, opisi in vse ostale pomembne informacije bodo na vpogled uporabnikov Facebooka, da bi se ti po svojih zmožnostih lahko vključili v iskanje pogrešanega otroka.

Facebook že koristen pri iskanju ljudi

"Večkrat smo že premljali skupine, ki so se povezale v različnih nepredvidljivih okoliščinah in s pomočjo Facebooka širile infomracije. Objave glede pogrešanih otrok bodo zagotovo pomagale da se ljudje čim hitreje in čim bolje organizirajo pri iskanju, da se jih v iskanje vključi čim več," je povedala Emily Vacher, ki je pri Facebooku zadolžena za varnost.

Dodala je, da se bo Facebook z namenom iskanja otrok povezal z več organizacijami in izrazila upanje, da bo tudi to družabno omrežje pripomoglo, da se bodo izgubljeni otroci čim prej vrnili staršem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.