Svet
9 ogledov

Francozinje so se pridružile IS

Stopetdeset Francozinj je odšlo v Sirijo, kjer se njihovi možje borijo na strani Islamske države. V Francijo se ne nameravajo vrniti.

Neka ženska je v Siriji snemala vsakodnevno dogajanje v kraju Raqqa, ki predstavlja enega od oporišč pristašev Islamske države. Z videoposnetkov je razvidno, da po ulicah hodijo oboroženi tako moški kot ženske. Orožje vzamejo s seboj tudi na otroška igrišča, poroča France24. 

V eni od internetnih kavarn je posnela ženske, ki v tekoči francoščini govorijo s sorodniki v Franciji. "Ne bom se vrnila, mama. Odkrito ti govorim in moraš razumeti,“ je slišati eno do žensk. "Ne želim se vrniti, ker mi je tukaj dobro, mama. Nič ne boš pridobila z jokanjem in tarnanjem. Kar vidiš na televiziji ni res. Razumeš? Na televiziji pretiravajo.“ Francozinje, ki so prišle v Sirijo, predstavljajo ključni del propagande in strategije v fundamentalističnih taborih. 

Snemalko je med sprehodom po mestu ustavil eden od moških in jo opozoril, da ni dovolj zakrita. "Moraš paziti. Bog ima rad ženske, ki so zakrite,“ ji je dejal moški.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.