Svet
2806 ogledov

Vstopnice za hrvaški "Gardaland" naprodaj od 5. julija, znane cene

Fun park Mirnovec
1/10
Fun park Mirnovec
V juliju svoja vrata odpira zabaviščni park Fun park Mirnovec. Gre za hrvaško različico Gardalanda. V obdobju med 15. in 20. julijem bo park deloval z zmanjšano kapaciteto, zato bodo cene vstopnic na začetku nižje. Objavili so cene, vstopnice pa bo možno na spletu kupiti od 5. julija dalje.

Prvih pet dni bo cena vstopnic od 13,5 evra do 15,2 evra (100 do 120 hrvaških kun), po 20. juliju pa bo cena od 15,5 evra do 25,7 evra (130 do 190 hrvaških kun), odvisno od vrste vstopnice.

Gradbena dela so po letu in dveh mesecih končana, piše Večernji list, ki je objavil, da bo Fun Park Mirnovec blizu Biograda na Moru prve obiskovalce sprejel 15. julija. 

"Za čas med 15. julijem in 20. julijem smo načrtovali v prodajo spustiti omejeno število vstopnic. Park bo v tem času deloval z zmanjšano kapaciteto. Kupiti jih bo možno izključno na spletni strani zabaviščnega parka," pravi direktor Fun Parka Mirnovec Boris Kovaček.

Trije tematski sklopi

Obiskovalce bodo v parku pričakali trije tematski sklopi: Gusarji, Divji zahod in Vesolje. Skupno je v parku 24 atrakcij, vključno z Adria Eye - 30 metrov visokih vrtečim kolesom z vrha katerega je možno opazovati celotno otočje, med glavnimi atrakcijami pa je še rollercoaster (vlakec) Big Blue.
Cena vstopnice je odvisna od starosti obiskovalcev. Odrasli bodo morali odšteti dobrih 25 evrov, otroška karta bo stala 13,5 evra. 

Park se razprostira na 45 tisoč kvadratnih metrih in lahko sprejme med 5.000 in 8.000 ljudi. Na leto naj bi zabaviščni park obiskalo med 150 tisoč in 180 tisoč ljudi. V prihodnje naj bi ga še razširili. Odprt bo od Velike noči do Božiča, med 11. uro in 23. uro.

"V predsezoni in posezoni bomo obratovali ob koncih tedna, v turistični sezoni pa vsak dan. Izvajali bomo tudi team buildinge, tematske zabave, rojstnodnevne zabave," pravi Kovaček.

Družinski projekt

V zabaviščnem parku je zaposlitev našlo 120 ljudi, od tega je 20 stalno zaposlenih, 100 pa je študentov in sezonskih delavcev. Z lokalnimi oblastmi in turističnimi društvi odlično sodelujejo, pravi Kovaček, ki upa, da bodo tudi na ta način lahko podaljšali turistično sezono.

Fun park Mirnovec je družinski projekt samoborskega podjetja Mirnovec pirotehnika, ki je najbolj znana po proizvodnji pirotehnike ter filmskih in zabavnih učinkov.

Komentarjev 8
  • rogixl 06:17 25.junij 2017.

    Kdor si res želi to videti naj pohiti, ker dolgo itak ne bo obratoval.

  • Žvižgač 21:38 24.junij 2017.

    Ja kva je z vami narobe, sedaj, ko ste prišli domov iz hrvaške obale pa take pišete?

  • vzev 21:02 24.junij 2017.

    Zakaj bi šel tja, če je pa pot do Gardelanda skoraj enako kot do sem. Samo, da si v Gardelandu vsekakor dobrodošel, na Hrvaškem pa ne.