Svet
23 ogledov

Hlače pozabili doma

Dan brez hlač
1/2
Profimedias
Dan brez hlač na podzemni železnici obeležili že 14-krat.

Več tisoč potnikov na različnih koncih sveta je danes na podzemno železnico vstopilo brez hlač. Tako so obeležili No Pants Subway Ride (vožnjo brez hlač na podzemni železnici), ki poteka že 14. leto zapored, odkar so jo leta 2002 prvič izvedli na newyorški podzemni železnici. Tedaj se je dogodka udeležilo le sedem oseb, do danes pa se je razširil v skupaj 60 svetovnih mest, od Londona, Pariza, Berlina, Prage in Hamburga, vse do Hong Konga in Johannesburga.

"Gre za slavljenje neumnosti," je povedal Larry Piche, organizator dogodka No Pants Skytrain Ride v Calgaryju. "Ni nobenega pomembnega razloga, pridite in se zabavajte." Udeleženci morajo kljub temu spoštovati nekaj preprostih pravil. Oblečene morajo imeti spodnjice in se ne smejo pogovarjati z drugimi udeleženci. Če jih kdo vpraša, zakaj nimajo hlač, morajo odgovoriti, da so jih pozabili doma. Organizatorji svetujejo, da se čimbolj normalno obnašajo, berejo knjigo ali poslušajo glasbo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.