• Pon 18 do 27 °C
  • Tor 22 do 29 °C
  • Sre 22 do 29 °C
več na vreme.net

Preiskava

2 komentarja

Je Maddy ugrabil pedofil?

Policisti, ki preiskujejo izginotje britanske deklice Madeleine McCann, so sporočili, da so preiskavo zdaj usmerili na moškega, ki je že pred izginotjem britanske deklice na Portugalskem spolno zlorabil pet deklic, ko je vdrl v počitniške domove.

STA, K. Kl. / London

 

Maddy je izginila leta 2007.

Moški je osumljen vdora v 12 počitniških hiš v portugalskem mestu Algarve, kjer so počitnikovale britanske družine. Pri tem naj bi spolno zlorabil pet deklic, starih med sedem in deset let.

Skupno preiskujejo 38 oseb

Napade je izvedel med letoma 2004 in 2006, eno leto pred izginotjem tedaj štiriletne Madeleine McCann. Deklica je izginila iz počitniškega apartmaja na jugu Portugalske, kjer je z družino preživljala počitnice. Njeni starši so bili v času izginotja na večerji s prijatelji v bližnji restavraciji.
Vodja preiskave Andy Redwood je dejal, da so preiskavo trenutno usmerili predvsem na omenjenega moškega, sicer pa preiskujejo skupno 38 oseb, preverjajo pa tudi podatke 530 znanih spolnih prestopnikov. Podrobneje preiskujejo 59 prestopnikov, med katerimi so tudi Britanci.

Portugalske oblasti so preiskavo leta 2008 zaključile brez konkretnih ugotovitev, britanski Scotland Yard pa se je na prošnjo britanske vlade s tem ukvarjal od leta 2011 in julija lani odprl svojo preiskavo.

Vsebine, ki bi vas morda zanimale

Komentarja (2)

Za oddajo komentarja morate biti prijavljeni!

Morda vas še zanima