Svet
16 ogledov

Je našel pogrešano letalo?

Pogrešano letalo 2 EPA
Amaterski pilot je zadnji v vrsti ljudi, ki trdijo, da so razvozlali skrivnost pogrešanega potniškega letala v Indijskem oceanu.

Marčevsko izginotje malezijskega potniškega letala je poleg logistično zahtevne in do zdaj manj uspešne uradne iskalne akcije k iskanju spodbudilo nemalo entuziastov, ki uganko rešujejo v prostem času in svoja dognanja delijo z mediji.

Uganko rešil na spletu

Zadnji v vrsti je 60-letni amaterski pilot Michael Hoebel iz New Yorka, ki naj bi letalo našel kar prek fotografij, ki so na voljo na spletu. Hoebold je, kot je zaupal britanskemu tabloidnemu mediju Mirror, zadnji mesec natančno proučeval tisoče na spletu objavljenih fotografij, nedavno pa končno naletel na ustrezno.

Fotografija, ki naj bi prikazovala obris letala, je bila posneta severovzhodno od malezijske celine in po njegovih besedah se oblika, velikost in barvni odtenki natančno ujemajo s podobo izginulega letalskega plovila.

Svoje ugotovitve naj bi posredoval uradnim organom, a se na njegovo pismo niso odzvali.

Pogrešano letalo 1 | Avtor: EPA EPA

Vsak ima svojo teorijo

V zadnjem je v javnosti sicer spregovorilo veliko ljudi, ki trdijo, da imajo informacije v zvezi z boeingom, ki je 12. marca izginilo z vseh radarjev. Nekateri prebivalci otoka iz skupine Maldivov zagotavljajo, da so na dan izginotja opazili letalo, ki je letelo skrb vzbujajoče nizko, nekaj podobnega pa so povedali tudi v Vietnamu, kjer so povedali, da je letalo strmoglavilo v tamkajšnji gozd.

"Očividcem" in pilotu se sicer pridružuje tudi nešteto prostočasnih spletnih analitikov, med njimi pa se je znašla celo zvezdnica Courtney Love, ki je svoja dognanja objavila na družbenih omrežjih.

Odslej bodo iskali na dnu oceana

Medtem ko skrivnostna pot leta 370 počasi postaja mit in bo podlaga za priljubljene teorije zarote, pa so avstralske oblasti sporočile, da iskalna akcija po 52 dneh prehaja v novo fazo. Letala tako ne bodo več iskali na površju oceana, pač pa se bodo osredotočili na oceansko dno, saj je malo verjetno, da bi razbitine po mesecu in pol še vztrajale na gladini.

Komentarjev 1
Sorodne novice