Svet
11 ogledov

Južna Koreja ne bo le mirno gledala

Južnokorejski vojak Reuters
Južna Koreja je napovedala takojšen in oster odgovor, če bi Severna Koreja začela z agresijo.

Kot je na današnjem srečanju z visokimi predstavniki vojske in obrambnim ministrom Kim Kwan Jinom v Seulu zatrdila nova konservativna južnokorejska predsednica Park Geun Hye, jemlje vrsto nedavnih groženj s strani severne sosede "zelo resno".

"Če bo (Severna Koreja) kakor koli izzvala Južno Korejo in njen narod, se moramo odzvati odločno in nemudoma, brez vsakih političnih pomislekov," je bila po poročanju francoske tiskovne agencije AFP jasna predsednica. Varovati svoje ljudi je eksistencialna pravica vojske, je poudarila.

Poslali nova lovca

Medtem so ZDA danes sporočile, da so v okviru skupnih vojaških vaj, ki bodo trajale še vse do konca meseca, v Južno Korejo poslale lovski letali F-22 raptor. Lovca sta na Korejski otok priletela iz ameriškega oporišča na Japonskem.

Očitno gre za nadaljnje razkazovanje ameriške vojaške moči in pripravljenosti Washingtona, da brani svojo zaveznico Južno Korejo, ob tem ocenjujejo tuje tiskovne agencije. Kot spominjajo, so ZDA nedavno že razburile Pjongjang, ko so v okviru omenjenih vojaških vaj uporabile za radarje nevidne bombnike B-2 in B-52.



Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.