Magazin > VIP
64 ogledov

Kdo je Mirela?

mirela, zlom voyo.si
V času, ko je Slovenijo združeval Peter Prevc in razdvojevala begunska kriza, se je pojavila Mirela.

Verjetno vsi, ki ste v zadnjem mesecu in pol vsaj pokukali v katerega izmed domačih medijev, veste, kdo je Mirela. Pa res vemo? Je Mirela, kot jo poznamo iz šova Big Brother, sploh resnična? Razlagi sta vsaj dve. Največkrat očitana je zagotovo ta, da je šov zrežiran in da so tekmovalci v resnici le plačani statisti. Na to so v pogovorih z mediji nekateri nekdanji tekmovalci že namigovali, a oprijemljivega dokaza do sedaj še ni bilo. Druga razlaga pa je manj zarotniška. Kdo izmed nas ve, kako se počutiš, če si s popolnimi neznanci 90 dni zaprt na nekaj kvadratnih metrih, vsak tvoj korak pa spremlja vsaj dvajset kamer. K temu dodajmo še dejstvo, da tekmovalci v šovu niso najbolj solidarni, potrpežljivi in vljudni prebivalci naše dežele, ker če bi to bili, šova verjetno ne bi spremljal nihče. Si torej predstavljate, da v takšnih okoliščinah živite s problematičnimi posamezniki? Za vas ne vem, meni bi se zagotovo zmešalo že po nekaj dneh in to brez alkohola.

Zanimanje za Mirelo pa o nas vsekakor nekaj pove. Glede na to, da so vesti o njej bolj brane kot vesti o pokojninski reformi, se po malem nad njenimi dejanji vsi naslajamo in si mislimo, da nam očitno v naših odnosih, razmerjih … le ne gre tako slabo. Morda pa bi tudi mi zajahali dvajset let mlajšega, nekaj dni le uživali in pustili vse za seboj. To, da tako radi spremljamo Mirelo, morda pove o nas celo več kot si mislimo. Zanimanje za resničnostne šove naj bi zamiralo, a mislim, da se naš voajerski duh nikoli ne bo pomiril. Je le del naše tekmovalnosti. Tekmovalnosti, ki v zdravi meri poganja vse naprej in nas sili v to, da smo še boljši. Boljši od Mirele? Pa smo res? Smo vsi le razočarane gospodinje? Sodeč po stanju v državi, smo. Jamramo, a ne ukrepamo. No, ta gospodinja se je odločila za spremembo, mogoče ni izbrala ravno pravega načina, a naredila je korak ven iz svojega sivega vsakdana. In tukaj ji gre čestitati. Mirela je marsikaj in za vsakega nekaj drugega, vsekakor pa ni cankarjanska, kar gre verjetno marsikomu v nos.

Kdo to gleda?

Vprašanja "Zakaj to gledaš?“ in "Kdo to gleda?" so odveč. Nekoč so pač špegali čez okno, danes spremljamo resničnostne šove. Komur to ne paše, o tem ne rabi niti razglabljati. Razen dežurnih moralistov! Vprašanje, ki ga tukaj ne bom razčlenjevala, pa je, kaj se bo z Mirelo zgodilo, ko bodo kamere šova ugasnile? Verjetno nič posebnega, kar se ne bi dogajalo marsikomu izmed nas. Vsi  varamo, se ločujemo, borimo za skrbništvo ali pa le sami s seboj. Celo tisti, ki le kažejo s prstom. Taki verjetno še najbolj. Kdor jo ima rad, jo bo imel rad še naprej, opravljivci pa so tako ali tako dežurni 24/7 in vedno v preži za novimi žrtvami.  

Komentarjev 18
  • malonaokoli 10:00 18.april 2016.

    točno tako, vodeno, plačano,pisanje po spletu...kamorkoli klikneš pišejo sponzorji...

  • malonaokoli 09:57 18.april 2016.

    jaz sem povsem zadovoljen z Avstrijo 1,2,3.

  • malonaokoli 09:56 18.april 2016.

    morda res vi živite v zverinjaku in prihajate iz okolja ki je daleč od človeških vrednot in kvalitete...jaz ne sodim v vašo spalnico, zagotovo ne ! in ne vem zakaj hudiča jo vi vsiljujete vsem gledalcem ? kot kvaliteto bivanja.