Slovenija
34 ogledov

Lekarni Ljubljana globa skoraj 20 tisoč €

Lekarna Ljubljana za prostore za dežurno lekarno zdaj plačuje okoli 30 tisoč evr Žurnal24 main
"Javni zavod Lekarna Ljubljana je dolžan plačati 19.596,48 evra premoženjske koristi, ki jo je pridobil s storitvijo zadevnega prekrška v zvezi z dajanjem v promet industrijsko izdelanih zdravil brez ustreznega dovoljenja."

Javna agencija RS za zdravila in medicinske pripomočke (JAZMP) je sporočila, da so ugotovili kršitev zakona o zdravilih v postopku zoper Lekarno Ljubljana, ki je v letu 2009 dala v promet nekatera industrijsko izdelana zdravila brez dovoljenja za promet z zdravilom ter jih označevala in predstavljala kot galenske izdelke.

"5. marca 2012 smo prejeli sodbo Okrajnega sodišča v Ljubljani z dne 27. februarja 2012, s katero je to razsodilo, da je Javni zavod Lekarna Ljubljana dolžan plačati 19.596,48 evra premoženjske koristi, ki jo je pridobil s storitvijo zadevnega prekrška v zvezi z dajanjem v promet industrijsko izdelanih zdravil brez ustreznega dovoljenja," so še zapisali v JAZMP. Zoper sodbo se lahko Lekarna pritoži na višje sodišče v osmih dneh po vročitvi sodbe.

V prekrškovnem postopku je bila pravni osebi izrečena globa v višini osem tisoč evrov, odgovorni osebi globa 400 evrov, pravni osebi pa je bil izrečen tudi odvzem premoženjske koristi.

Na osnovi navedene kršitve so 29. januarja 2010 izdali upravno odločbo, s katero so prepovedali izdelavo in promet z zadevnimi zdravili.

Komentarjev 1
  • privat 07:18 08.marec 2012.

    Taka firma ne bo nikoli nič plačala..in na koncu kaj je za eno lekarno 20...€