Svet
35 ogledov

Likvidiral tudi stričeve sorodnike

Kim Jong Un Reuters
Severnokorejski voditelj Kim Džong Un očitno namerava obračunati z vsemi stričevimi sorodniki.

Večina bližnjih sorodnikov Džang Song-thaeka je bila usmrčenih, poroča južnokorejska agencija Yonhap. Kot navaja vir, ki se skriva za pogojem anonimnosti, so nedavno izvedli več usmrtitev. "Vsi Džangovi sorodniki so bili usmrčeni, tudi otroci."


Med tistimi, ki so dočakali bridek konec, so Džangova sestra Džang Kye-sun in njen soprog Jon Yong-jin, ki je bil ambasador na Kubi. Usmrtili so tudi Džangovega nečaka Džang Yong-chola, ki je bil ambasador v Maleziji, in njegova dva sinova.

Poleg omenjenih so v Pjongjang decembra poklicali tudi Džangova brata ter njune otroke in vnuke. Viri trdijo, da so vse usmrtili. Kdaj naj bi se to zgodilo, ni znano, najverjetneje pa po Džangovi usmrtitvi 12. decembra. "Nekatere so pred drugimi ustrelili s pištolo, če so se upirali, medtem ko so jih vlekli z njihovih domov," dodaja drugi vir.

Določenim sorodnikom pa naj bi prizanesli. Med njimi naj bi bila soproga malezijskega ambasadorja, ki so jo poslali v neko oddaljeno vas skupaj z njenimi sorodniki.

Čistke napoved nemirov?

Kim Džong Unovo obračunavanje z drugače mislečimi je zbudilo veliko mero zaskrbljenosti tudi izven meja Severne Koreje. Predvsem ZDA se sprašujejo o možnih nepredvidljivih dejanjih v prihodnje. Ne izključujejo niti možnosti notranjih nemirov, v kolikor bi se elita v strahu za preživetje zatekla k drugim centrom moči. 

Z usmrtitvijo Džanga je Kim Džong Un s položaja odstranil skoraj vse svetovalce svojega pokojnega očeta. Prekinili so se tesni stiki s Kitajsko, malo pa je znanega tudi o tem, kaj se v resnici dogaja znotraj države.

Komentarjev 14
  • ac-dc 19:02 27.januar 2014.

    Krvoločen pajac iz Muppet Showa je spet na sceni.

  • KLOBO 15:30 27.januar 2014.

    Tako , kot sedaj poslušamo dogajanje v Sev. Koreji, se je še ne dolgo nazaj, od 45 leta pa vse do 89 leta dogajalo v SLO, metode iste , le eksekutorji so bili namesto Džonga, Zemljarič, Ertelj, Kučan, Dolanc, Kardel, ...prikaži več Vratuša, Ribičić, Gorenc in podobni, SLO je imela kar precejšnje število Džongov. Verjetno tudi Džong tastari in tamladi nista pobila toliko svojih ljudi, kot so jih pobili v SLO, vse od 45 dalje !! Žal morajo prorežimski mediji o tem molčati in poveličevati svoje takratne Vožde. V SLO je le nekaj redkih medijev, ki se upa o tem odpirati zadeve, ostali mediji slovenske klavce častijo kot rešiteljein ne vem kaj še !!

  • Ferluci 14:50 27.januar 2014.

    Točno tako. Res pa je, da so včasih to počeli bolj na fizično okruten način.