Svet
48 ogledov

Linč na spletnih omrežjih zaradi smrti leva Cecila

Lev Cecil EPA
Zgražanju na spletnih omrežjih ni bilo konca potem, ko je v Nacionalnem parku Hwange v Zimbabveju ameriški zobozdravnik ustrelil leva Cecila, ki je bil vodja tropa. Turisti so ga naravnost oboževali, saj je rad poziral za fotografije.

Lev Cecil je bil zaščitni znak Nacionalnega parka Hwange vse do včerajšnjega dne, ko so ga najprej zvabili izven nacionalnega parka, nato pa ga okrutno ubili. Lovci na črno so ga najprej ranili s samostrelom, ga nato 40 ur lovili, nato pa ga ustrelili, mu odsekali glavo in mu odrli kožo, piše britanski Telegraph.

Cecila, ki je sicer živel pod zaščito nacionalnega parka, je pokončal ameriški zobozdravnik James Palmer iz Minnesote, ki je za odstrel leva plačal 55.000 dolarjev, piše omenjeni časnik. Leva je ubil že 1. julija, potem pa naletel na pravcato akcijo borcev za zaščito živalskih pravic v Zimbabweju.

Lev Cecil | Avtor: Facebook Facebook


Med drugim so odprli Facebook profil, na kateri zahtevajo pravico za ubitega Cecila, torej da stomatologa in lovce, ki organizirajo love na črno, doleti pravična kazen.

Stomatolog se, potem ko je doživel skorajšnji linč na spletnih omrežjih, zagovarja, da ni vedel, da je streljal na priljubljenega leva in da je vodičem plačal za ulov, zaradi česar je mislil, da je vse legalno. 

Ne glede na njegove zagovore se vest glede njegovega početja širi; zobozdravnikova ordinacija je bila na Yelpu zaradi lova zobozdravnika tarča več sto negativnih komentarjev, zaradi česar so stran zaprli.

Komentarjev 10
  • alibaba 16:12 29.julij 2015.

    Ta lažnivec je bil že večkrat obsojen,Enkrat v Minnesoti leta 2003 ,leta 2006 zaradi črnega medveda ubitega 65 km izven območja lova,prav tako 2006 obsojen zaradi spolnega nadlogovanja njegove pomočnice.

  • Simona Lozinšek 15:40 29.julij 2015.

    Eskimi tudi zverinsko pobijajo, veste, živo žival najprej pretepajo, šele potem jo ubijejo, tako, da ni izgovorov za ubijanje živega bitja, razen, če ga rešiš muk, ne vem kaj se človek petlja v naravo.

  • Simona Lozinšek 15:37 29.julij 2015.

    Pa ne samo on, vsi, ki so toliko željni krvi in ubijanja