Magazin > Film & Glasba & TV
2120 ogledov

Kaj bomo lahko med prazniki gledali na naših televizijah

Televizija (TV)
Boste gledali ali raje preklopili?

Najprej poglejmo, s čim so se pohvalili na POP TV in Kanalu A.
 
24. december bo na POP TV ob 20. uri na sporedu serija Reka ljubezni, ob 21. uri pa vas bo zapeljala vroča zgodba ljubezenske drame Lepotica in zver. Večer se bo na tem kanalu zaključil z večno uspešnico Pravzaprav ljubezen (Love Actually). 
 
Na predvečer božiča na spored Kanala A prihaja film, ki velja, da si ga že tradicionalno ogleda vsa družina – Sam doma (Home Alone). Ob 20. uri bo na sporedu Sam doma 4, ob 21.40 pa Sam doma 5
 
Oboževalci fantazijskih svetov še pred božično-novoletnim vzdušjem nikakor ne smejo zamuditi trilogije Hobit. Med torkom, 25. 12., in četrtkom, 27. 12., vas ob 20. uri na Kanalu A čakajo Hobit: Nepričakovano potovanje (An unexpected Journey), Hobit: Smaugova puščica (The desolation of Smaug), Hobit: Bitka petih vojska (The battle of the Five Armies).
 
Na silvestrovo, 31. decembra, si boste na POP TV lahko ob 20. uri ogledali komedijo Pr' Hostar, nato pa se boste lahko nasmejali tudi bradatim moškim. “Fantje najbolj kosmate komedije Brade bodo namreč poskrbeli, da boste na najdaljšo noč v dobri družbi. Ob 22. uri zaplešite v dolgo noč ob ogledu najnovejšega koncerta Jana Plestenjaka,” še sporočajo s POP TV.

1. januarja pa si boste ob 21.55 lahko ogledali premiero romantičnega filma Razgibano življenje samskih (How to be single).
 
Na Kanalu A pa bo od 20. ure dalje vse v zanmenju animiranega filma Madagaskar. Na sporedu bodo kar trije deli.


To pripravljajo na nacionalki

RTV, RTVS, deček, piščal | Avtor: Bobo Bobo

27. decembra bo ob 20. uri na TV SLO 1 na sporedu oddaja Slovenija v letu 2018, letni pregled, ki bo povzel najpomembnejše trenutke leta 2018. Spomin na to, kaj vse se je v tem letu dogajalo po svetu, pa si boste lahko osvežili 3. januarja, ko bo ob 20. uri na TV SLO1 na sporedu oddaja Svet v letu 2018. 

V soboto, 22. 12. 2018 ob 22.30, pa bo na TV SLO 2 mogoče videti Božični koncert Oliverja Dragojevića s Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija, 24. decembra pa bo ob 18.20  na TV SLO 1 na sporedu razvedrila oddaja Vem! s superfinalisti. Dušan Kočevar, Tomaž Lenaršič in Peter Skrbiš se bodo pomerili za titulo naj Vemovca prve sezone. Čakajo jih zahtevnejše križanke in težja vprašanja. 
 
V soboto, 29. decembra, si boste ob 20.00 na TV SLO 1 lahko ogledali oddajo Prizma optimizma ob obletnicah Radia in Televizije Slovenija, 31. decembra pa bo ob 18.20 na TV SLO 1 na sporedu dobrodelna oddaja kviza Vem!

Silvestrski paket na silvestrski večer
V ponedeljek, 31. decembra, bo ob 20. uri na TV SLO 1 ekipa oddaje Vikend paket z Bernardo Žarn in Jožetom Robežnikom na čelu letos prvič pripravljala tudi silvestrsko druženje, ki bo priložnosti primerno praznično, razigrano in nekaj posebnega. "Komentatorji, ki bodo za Jožetovim omizjem poskrbeli za veselo družbo, bodo prav posebni in zabavni 'liki' med njimi Miro Serpentinšek, ki ga upodablja izjemni imitator Tilen Artač. K Bernardi bo med drugimi prisedel tudi novi sodelavec oddaje Vikend paket Magic Aleksander, ki si je novo znanje in izkušnje pridobival v Južni Koreji na svetovnem kongresu čarodejev in za to posebno priložnost je pripravil trik, ki ga slovensko občinstvo še ni videlo. Manjkala ne bo niti vedeževalka Emeralda, ki bo razkrila, kaj vse se nam obeta v novem letu. Prvič bomo na slovenski televiziji priča prav posebnemu glasbenemu tekmovanju 'lip sync battle' oz. ustnično-sinhronizacijskemu tekmovanju, kot so izraz poslovenili v redakciji oddaje. V tem izjemno zabavnem tekmovanju se bo pomeril komik Vid Valič, kdo pa je njegova izzivalka, bodo razkrili v sami oddaji.”

Ob 21.00 pa bo na TV SLO 1 na sporedu Silvestrski pozdrav, v katerem bodo nastopili najbolj priljubljeni slovenski zabavni in narodno-zabavni glasbeniki, ki bodo poskrbeli za raznolik glasbeni program, ob katerem boste gledalke in gledalci Televizije Slovenija plesali in se zabavali pozno v noč. “Za večurno glasbeno zabavo bodo poskrbeli Marko Vozelj in Mojstri, Isaac Palma, Dejan Vunjak, Pop Design, Nina Pušlar, Challe Salle, Andrej Šifrer, Alfi Nipič, Uroš in Tjaša, Čuki, Alya, Helena Blagne, Manca Špik, Eros, Kvatropirci, Vivere, Nuška Drašček, Prifarski muzikanti, Poskočni muzikanti, Modrijani, Spev, Ansambel Petra Finka, Pogum, Primorski fantje, Slovenski zvoki, Veseli svatje, Ansambel Nemir, Akordi, Stil, S.O.S. kvintet, Mladi Dolenjci, Vražji muzikanti, Ansambel Saša Avsenika, Simfonični orkester RTV Slovenija …”

Big Band RTV Slovenija pod vodstvom Patrika Grebla ter priljubljeni gostje slovenske gledališke in glasbene scene so na odru ljubljanskega SiTi Teatra BTC priredili nepozabni koncert ob desetletnici delovanja gledališča. Klemen Slakonja (ki je nastopil tudi v vlogi voditelja dogodka), Mia Žnidarič, Jure Ivanušič, Polona Vetrih, Vesna Pernarčič, Uroš Fürst, Anja Strajnar, Lado Bizovičar, Janez Hočevar Rifle, Uroš Kuzman, Aleksandra Ilijevski, Romana Krajnčan, Vesna Zornik in Jose so poskrbeli za ekskluzivni glasbeni program. To si boste lahko ogledali 1. januarja ob 00.30 na TV SLO 1.

Praznični program na Planet TV

bar | Avtor: Planet TV Planet TV

 V nedeljo, 23. 12., bo ob 20. uri na sporedu animirani film Rio, nedeljo za tem, 30. 12., pa še Rio 2, ki bo na slovenskih televizijah predvajan premierno.

V božičnem tednu bo zvečer ob 20. uri na sporedu izjemoma le en del serije Istanbulska nevesta, ob 21. uri pa bodo sledili božični filmi (Božičkov mali pomočnik, Severni tečaj: Odprto za božič, Božič z bivšo, Nepozabni božič). V petek (28. 12.) bodo ob 11.20 premierno na slovenskih televizijah predvajali animirani film Snoopy in Charlie Brown: Film o Arašidkih (The Peanuts Movie), ob 20.00 pa Jaz, baraba (Despicable Me). 1. januarja ob 20.00 bo na Planetu Ledena doba 4: Celinski premiki (Ice Age 4: Continental Drift).
 
Silvestrski program se bo na Planetu začel ob 20.00 z družinskim filmom Kupili smo živalski vrt (We Bought a Zoo) s Scarlett Johansson in Mattom Damonom. Pred polnočjo se bodo vklopili v živo v BAR in odštevali do novega leta, ob 1.40 pa bodo na sporedu še Slačipunce (Showgirls).

Na Planet 2 in na Planet PLUS se bodo za silvestrovo zvrstili filmi. Na Planet 2 bodo filmi prinesli akcijo, na sporedu bodo namreč Špartanec (Spartan) režiserja Davida Mameta, Mafijski dirkač (Drive Hard) z Johnom Cusackom in Thomasom Janeom, kriminalka 11:14 in Popotnik (The Traveler) z Valom Kilmerjem. Na Planet PLUS pa nas bo v novo leto popeljalo nekaj romance in komične drame, na sporedu bodo Bikoborec (Manolete) s Penelope Cruz in Adrienom Brodyjem, britanska komična drama Ne še en srečen konec (Not Another Happy Ending) in Dolga pot navzdol (A Long Way Down).
 
“V božičnem tednu bi na Planet 2 izpostavili predvsem film Agora z Rachel Weisz (23. 12. ob 20.25), južnokorejski film katastrofe Stolpnica (The Tower), ki se odvija ravno med prazniki, pa bo 24. 12. ob 21.35 poskrbel tudi za tiste, ki ne marajo klasičnih božičnih filmov. 26. 12. bo na sporedu Atlas oblakov (Cloud Atlas), 30. 12. pa zgodovinska pustolovščina Zlati orel (The Eagle) s Channingom Tatumom.”

Kaj pa TV3?

26. decembra bodo začeli predvajati dve novi seriji, in sicer Go Girls - Gremo, dekleta (ob 20:45) in za njo, ob 21:45, Outrageous Fortune - Nezaslišano bogastvo. Na sporedu bosta od ponedeljka do petka, tudi na Silvestrovo.

Komentarjev 6
  • Avatar Darko Capek
    Darko Capek 09:32 23.december 2018.

    beda od slovenskih programov, živa svinjarija in dolgčas, dobro da imam tuje in bom dowlandov filme

  • Avatar mike1968
    mike1968 08:44 23.december 2018.

    POP TV in A Kanal vrtita vedno ene in iste že 101. ponovitve filmov....

  • leonardo 08:31 23.december 2018.

    Sploh ne bom bral. POP in A kanal že sedaj nimata nič drugega kot resničnostne šove, neke kvazi nanizanke iz Latinske Amerike in neke filme, ki jih normalen človek ne more prebaviti. Tako, da teh programov sploh več ne odprem!