Magazin > Film & Glasba & TV
45 ogledov

Velik, četudi majhen

Scena 10.04.14, the black keys, foto: epa EPA
INmusic. Festival, ki bo za 40 evrov v treh dneh ponudil The Black Keys ter vrsto drugih glasbenih zvezd in legend.

The Black Keys, MGMT, Pixies, Foals, Bombay Bicycle Club in Crystal Fighters – vse to in še več se bo letos zvrstilo na devetem festivalu INmusic, ki v Zagreb iz leta v leto privede impresivnejši seznam glasbenikov.

Osrednje ime festivala, ki bo potekal med 23. in 25. junijem, bo tokrat ameriški rock dvojec The Black Keys, ki je, kot pravi direktor INmusica Zoran Marić, pomagal širiti dober glas o festivalu tudi v tujini. "Z Black Keys smo dobili res veliko priznanje na festivalski sceni, tako da je postal zanimiv za občinstvo z vsega sveta," pojasnjuje Marić, ki dosežek, da so pridobili takšne zvezde, pripisuje tudi temu, da se festival dogaja med ponedeljkom in sredo in ne ob koncu tedna.

Priljubljen tudi med Slovenci

K vse večji priljubljenosti festivala, ki ga obišče tudi več tisoč Slovencev, med drugim prispevata simpatična lokacija na Otoku hrvaške mladine na zagrebškem jezeru Jarun in prijazna cena vstopnic. Te je do 17. aprila mogoče kupiti za 40 evrov za vse tri dni, njihova cena pa je po besedah Marića prilagojena kupni moči Hrvatov, ki jim je festival prvenstveno namenjen, čeprav bi si želel, da bi bila višja.

Letošnji proračun INmusica, festivala, ki ni "ne prevelik ne premajhen", namreč znaša milijon evrov, a ni najvišji do zdaj, po ocenah Marića pa se bo pokril, kot se je tudi v zadnjih osmih letih, saj je, kot dodaja direktor, odgovornost festivala ponuditi takšen program, da se to zgodi.

Bi igrali na INmusicu?

Natečaj. Na INmusicu bo nastopil tudi N'toko, pridružila pa se mu bosta še dva slovenska izvajalca, ki bosta izbrana v sklopu natečaja nove promocijske platfrome Ment. Prijave se zbirajo na e-naslovu: manage@ment.si.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.