Magazin > Lepota & telo
18 ogledov

Razmišljanje o dieti stane leto življenja

hrana ženska klepet Shutterstock
Raziskava je pokazala, da povprečna ženska misli ali govori o dieti približno 21 minut vsak dan, kar pomeni, da za to zapravi kar leto svojega življenja.

Približno 21 minut na dan oziroma več kot tri ure na teden, torej 127 ur na leto. Povprečna ženska zapravi toliko časa za razmišljanje ali govorjenje o prehrani in hujšanju, kar v povprečni življenjski dobi ženske (67 let) nanese eno leto življenja. A moški, presenetljivo, ne zaostajajo prav dosti. Ti o dieti premišljujejo 18 minut na dan, kar 38 odstotkov pa jih je priznalo, da redno preberejo hrbtno stran embalaže, na kateri so zapisane podrobnejše informacije o hrani.

Štetje kalorij postalo moderno

Rezultati raziskave so še pokazali, da večina izprašanih hujša predvsem zato, da bi ugodili svojim najbližjim, 38 odstotkov pa jih to počne zaradi partnerja. Pri tem si vse pogosteje pomagajo z aplikacijami pametnih telefonov, ki štejejo vnos kalorij. In prav s štetjem kalorij se ukvarja večina izprašanih, medtem ko hujšajo. Fiona Hope, predstavnica podjetja SodaStream, ki je izvedlo raziskavo, je ob tem dejala, da je štetje kalorij postalo "del sodobnega življenja".

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.