Magazin > Lepota & telo
16 ogledov

Sedem uresničljivih zaobljub

dieta Shutterstock
Namesto seznama bodočih razočaranj letos začnite z uresničljivimi cilji.

Čas novoletnih zaobljub je pogosto čas postavljanja previsokih ciljev. Da bi bilo letos drugače, vam ponujamo nekaj idej za drobne spremembe, ki zahtevajo le malo napora, a prinašajo pozitivne učinke na vaše zdravje in počutje.

1. Naučite se tehnik dihanja

"Začnite uporabljati različne tehnike dihanja, vsak dan," svetuje Santina Pajić, vodja sprostitvenega centra. "Z dihanjem odpravite stres, se umirite, se napolnite z energijo, ko ste utrujeni, in preusmerite moteče misli."

2. Namesto bele polnozrnata

Govor je seveda o moki. S tem, da boste običajno, predelano belo moko zamenjali z njeno veliko bolj zdravo različico, boste naredili veliko za svojo prebavo in telesu podarili dragocene vlaknine, za katere je bilo zdaj prikrajšano.

3. Pospravite svoj dom

Bolje se boste počutili tudi v prostoru brez odvečne navlake. Naredite novoletno inventuro in zavrzite vso staro šaro, temeljito počistite skrite kotičke ter prezračite vse sobe.

4 Peš se daleč pride

"Pozabite, da obstajajo tekoče stopnice in dvigala ter se raje odpravite peš," svetuje osebni trener Aleš Brumen. Tudi avta ni treba parkirati tik pred stavbo. To so prvi koraki do boljše telesne pripravljenosti, ki jih lahko nadgradite s tem, da si vsaj nekajkrat na teden vzamete čas vsaj za sprehod.

5. Zobna nitka za lep nasmeh

Za začetek bo dovolj enkrat na dan, odlično pa bo, če vam jutranjih pet minut nitkanja preide v navado. Dlesni vam bodo hvaležne.

6. Očistite in navlažite kožo

Kozmetičarke so si edine: brez rednega čiščenja in vlaženja kože ne gre. Razlika bo že po nekaj dneh očitna.

7. Občasno ugasnite telefon

Enako velja za računalnik. En večer v tednu si vzemite odmor od klikanja in klicev. Svet se bo vrtel naprej in ničesar ne boste zamudili.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.