Magazin > Lepota & telo
26 ogledov

Za svoj videz porabijo 12 ur na teden

ženska obleke ogledalo izgled Shutterstock
Povprečna ženska se s svojim zunanjim videzom ukvarja približno 627 ur na leto, torej en mesec na leto ali 12 ur na teden.

Raziskavo, v katero je bilo vključenih več kot 2.000 žensk, je izvedlo britansko podjetje Lycra Beauty, z njo pa so ugotovili, da ženske največ časa posvečajo svoji zunanjosti in oblekam. Približno 50 minut na teden razmišljajo o tem, kaj naj oblečejo, in nato še 30 minut, ali so izbrane kombinacije videti dobro.

Najpogosteje pa se ukvarjajo z videzom svojega telesa. Pojavljajo se vprašanja in skrbi o primernih kilogramih, ki jih pokaže tehtnica, o barvi in obliki las ter o strukturi kože. Istočasno okoli 48 odstotkov žensk meni, da se preveč ukvarjajo s svojim videzom, vendar si ne morejo pomagati.

Znano je, da se čas razmišljanja o videzu podaljša pred posebnimi dogodki, ki se jih bodo ženske udeležile. Ob božiču in novem letu še dlje razmišljajo o tem, kaj nositi na dan praznovanja. Skrbi jih tudi teža, ki jo lahko med prazniki pridobijo zaradi obilice dobre hrane.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.