Magazin
191 ogledov

Naj hrvaške plaže za družine

plaža Shutterstock
Hrvatje so objavili seznam najboljših plaž za mlade družine. Če počitniške destinacije še niste izbrali, vam bodo morda v pomoč spodnji namigi.

Prva na seznamu družinskih plaž je dolga peščeno-gramozna plaža v Zatonu pri Zadru, ki jo že leta priporočajo številni starši. Plaža se je uvrstila na vrh seznama desetih najboljših plaž na hrvaškem Jadranu za starše z majhnimi otroki. Poleg borovega gozda in plitvega morja ta plaža ponuja tudi vrsto aktivnosti za starše in otroke, je pa treba plačati vstopnino.

Zatonski sledijo gramozni plaži Veli žal na otoku Lošinj in Dražica pri Biogradu ter peščeni plaži Rajska na Rabu in Saharun na Dolgem otoku, ki ima plitvo morje tudi 400 metrov od obale.

Priporočajo tudi plažo Slanica na otoku Murter, ki je delno peščena, sicer pa ima tudi betoniran in kamniti del. Gramozna plaža je tudi Soline na otoku Hvaru, med "deset najlepših na svetu" pa je portal uvrstil gramozno plažo Punta rata v Brelih pri Makarski.

Največja peščena plaža med desetimi je Vela pržina na Korčuli, kot zelo atraktivno za starše z majhnimi otroki pa navajajo tudi gramozno plažo Vučine na južni strani Pelješca. Poudarjajo še, da je na vseh naštetih plažah mogoče uživati v izjemnih naravnih lepotah ter da niso vse nabito polne niti sredi turistične sezone.

Komentarjev 2
  • jozicamurn 21:19 22.maj 2016.

    Hrvaška ustaša-land hrčki neprijazni in predragi, ki bi radi da jim kar pošljemo denar in sploh ne pridemo. Nein danke! Veliko več vidimo z družino in malimi otroci naprimer v Grčiji, kjer so zelo prijazni, ponudba je boljša in cene ...prikaži več so lepše, da ne govorim o morju kjer ribice plavajo okoli tebe namesto izropano jadransko morje. Ma nas hrvaška s svojimi nacionalističnimi izpadi ljudi ne vidi več. Razbili so nam avto zaradi slo tablic in hoteli so se tepsti z možem, ker je mencal mogoče 2-3 sekunde več in ni vedel ali naj zavije levo ali desno. Policija njihova je pa na strani njihovih ustašev vedno in ne pomagajo turistom nič. Sramota od države.

  • tom182 14:32 26.julij 2013.

    Mljet saplunara mislm da kr prekaša vse tuki..