Magazin
90 ogledov

Naj vas doma ne zebe!

Tople barve, les in okrasni predmeti so prava pot k domu z veliko topline. Žurnal24 main
V mrzlih zimskih dneh, ko temperatura včasih več dni zaporedoma vztraja globoko pod ničlo, je najlepše doma na toplem. Toplota doma pa je lahko še prijetnejša.

Občutek topline namreč dopolnjuje prava, topla ureditev stanovanja. Psihični občutek topline je lahko zelo močan, če se v stanovanju lepo ujamejo določeni dejavniki – toplina doma je najbolj odvisna od materialov, sloga in barv. In celo minimalistični slog in materiali, ki jih imamo za hladne, lahko z malo spretnosti postanejo del toplo urejenega doma.

Les je večen in neizčrpen material v iskanju atraktivnih oblikovalskih rešitev. Les je vedno moderen in "funkcionira" v vseh podnebjih. In toplino lesa v stanovanju težko prekosi kateri koli drug material! Les pa ima še druge odlike – v prostor prinaša umirjenost in lepoto narave. Leseno pohištvo je del skoraj vseh slogov opremljanja, od rustikalnega do najmodernejšega, barve lesa, od zelo svetlega do zelo temnega, pa se lepo ujemajo z barvami ostalih elementov v prostoru. Lesene talne obloge so veliko toplejše kot keramične ali kamnite. Brez lesa torej v toplem domu ne gre.

Dekorativne tkanine toplih barv – rumene, oranžne, rdeče, rožnate, nekateri odtenki rjave – ali vzorčaste izberite za sedežno garnituro, posteljno prevleko, namizne prte, zavese ... Sicer na pogled hladno dnevno sobo lahko "pogreje" že samo preproga toplih barv. Če kakšna stena v vašem domu potrebuje pleskanje, pa jo pobarvajte kar z eno od toplih barv.

 

Preberite še:

Slog še kako definira prostor. Rustikalni stili so sami po sebi toplejši od modernega minimalizma, katerega cilj je pogosto ravno hladnost prostora. A vsak izbran stil, tudi minimalizem, lahko popravimo s pravilno izbiro toplih materialov in barv.

V stanovanju pa lahko prave male čudeže naredite in dodatno toplino ustvarite z majhnimi dodatki in okrasnimi predmeti. Posebno toplino vnesejo predmeti, ki odražajo vašo osebnost, dajejo prostoru identiteto in ga delajo edinstvenega. V takem domu pa se boste dobro počutili. Prava izbira materialov, opreme in barv so dobro zagotovilo, da bo zima doma še toplejša.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.