Magazin
91 ogledov

Rabarbarin tiramisu

Tiramisu jazkuham.si
Mmm, danes nam je zadišal tiramisu. In to prav poseben, takšen z rabarbaro. Ste za grižljaj presenečenja?

Sestavine:

  • 1/2–3/4 kg rabarbare (po želji)
  • 120 g kristalnega sladkorja
  • 2 lista želatine
  • 1/2 limone (sok)
  • 500 g sira maskarpone
  • 100 ml sladke smetane
  • 1/16 l vode
  • 80 g sladkorja
  • 1 ščepec klinčkov v prahu
  • 1 ščepec cimeta v prahu
  • 1 vrečka vaniljevega sladkorja
  • 1 zavoj biskvitnih keksov (baby piškotov)
  • 3 žlice čokolade (nastrgane)

Priprava:

  • Pravokoten pekač obložimo z alufolijo. Rabarbaro olupimo in prerežemo na pol. Vodi primešamo sladkor, limonino lupino, klinčke in cimet. Zavremo. Dodamo rabarbaro in na majhnem ognju kuhamo 5 minut. Odcedimo.
  • Želatino zmehčamo v mrzli vodi.
  • Maskarpone zmešamo s sladko smetano, vaniljevim sladkorjem, limonovim sokom in preostankom sladkorja. Želatino segrejemo v nekaj rabarbarinega soka in hitro primešamo preostali masi.
  • Dno pekača prekrijemo z biskvitnimi keksi, premažemo s kremo in nato obložimo s koščki rabarbare. Postopek ponovimo, dokler ne zmanjka sestavin. Na vrhu naj bo plast keksov. Zavijemo v alufolijo in čez noč postavimo na hladno.
  • Preden postrežemo, posujemo s čokolado. 

Več jedi z rabarbaro poiščite tukaj!

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.