Magazin
65 ogledov

Stekleno pohištvo je in

steklo, steklena dnevna soba
1/7
Žurnal24 main
Če si želite svoj dom opremiti po zadnjih trendih, potem leseno pohištvo zamenjajte za steklenega ali pa steklene elemente le dodajte.

Možnosti za steklene elemente so številne. Dom si lahko le polepšate z lesketajočim elementom, dodate kakšna transparentna vrata ali polico, kuhinjo osvetlite s stekleno mizo, v dnevno sobo pa namestite klubsko mizo iz stekla.

Za izdelavo pohištva se uporablja več vrst stekla. Ponavadi se uporablja prozorna stekla, ki ustvarjajo zanimive prostorske oblike, obenem pa ustvarjajo lažji pregled. Vizualno krhka stekla se pretežno uporabljajo pri elementih, ki se jih ne dotikamo ali jih uporabljamo vsak dan. V tem primeru so najbolj primerne steklene police ali vitrine. Za mize, stole ali podobno pohištvo pa se uporablja bolj kompaktno steklo, ki je čvrstejše in varnejše, se ne razbije hitro in tako zmanjša možnost morebitnih poškodb.

Kombinirajte!
Če se vseeno ne želite popolnoma znebiti lesenega pohištva, ga kombinirajte s steklom. Zanimive kombinacije lesa in stekla bodo vaše pohištvo naredile privlačne na pogled, še posebej, če bo kontrast pustil prijeten vizualni učinek. Steklo lahko združujete tudi z drugimi materiali.

Čeprav prevladuje splošni vtis, da je v kuhinji dobro imeti čim manj steklenih površin, jih modernejše kuhinje večinoma vključujejo. Osvetljene vitrine, steklene police za kozarce ali krožnike in druge steklene površine kuhinjo v prvi meri osvetlijo. Površine so lahko tudi pobarvane ali motne. Skoraj nepogrešljiva pa je v zadnjem času jedilna miza, ki je iz debelejšega stekla.


Tudi dnevna soba je lahko lepša, če vanjo namestite nekaj steklenih elementov. Morda bo dovolj le klubska mizica ali vitrina, lahko pa se odločite celo za steklene zidove. Tudi ogledala, ki jih lahko namestite v prav vsako sobo stanovanja ali hiše, bodo naredila svoje. Izbira je pravzaprav neomejena.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.