Magazin > VIP
29 ogledov

Japonska modrokrvnika z gručo varnostnikov

japonski princ Akišino in princesa Kiko
1/10
Saša Despot
Če je današnji obisk princa Edwara in princese Sophie potekal v sproščenem duhu, tega ne moremo trditi za obisk japonskega princa Akišino in princese Kike.

Ljubljana danes gosti kar štiri pripadnike modre krvi. Poleg princa Edwarda in njegove soproge Sophie se v prestolnici mudita tudi japonski princ Akišino in princesa Kiko, le da je njun sprehod od Prešernovega spomenika do Stolnice izgledal veliko manj sproščeno - pospremilo ju je namreč veliko število varnostnikov. Princa in princeso se je lahko fotografiralo le na dogovorjenih točkah, nepredvidljiv dogodek pa je bila gruča japonskih turistov, ki jih je princ pobližje pozdravil.

Japonska predstavnika modre krvi sta se pred stolnico srečala z ljubljanskim nadškofom Antonom Stresom in obisk nadaljevala proti Ljubljanskemu gradu, kjer novinarji in fotografi niso bili več zaželeni.

Princ je ves čas obiska kramljal in se smehljal s predsednikom Borutom Pahorjem, princesa pa z gospo Tanjo Pečar. Vodja protokola Republike Slovenije Ksenija Benedetti nam je zaupala, da japonska gosta nista imela posebnih zahtev, več pa ni želela izdati.

Komentarjev 2
  • Trovlak 18:22 27.junij 2013.

    Ha-ha, ma ja no, dajte kakšen princ? Izgleda tako, da bi ga najrajši vprašal: "Stari, a maš še zame kakšen izvod Kraljev ulice?" :)

  • Šemefuky 18:06 27.junij 2013.

    To je za Borata pravo delo. Voditi debilčke modre krvi po Lj. Je vseeno lažje to početi, kot asfaltirati in smeti pobirati. Narod pa od tega razen dodatnih stroškov nič nima, razen, če se bo z Japončkom zmenil, da bo ...prikaži več servis za katrce v Sloveniji odprl.