Magazin > VIP
121 ogledov

Kuharska godlja z Godlerjem

Jure Godler je Olgi Rupnik Krže, Rebeki Dremelj, Urošu Potočniku in Alenki Oldro
1/23
Žurnal24 main
Jure Godler. Mojster smeha je v Ribi na oko ponosno pokazal svoje kuharsko neznanje.

“Žalost, to je ena huda žalost, kar jaz počnem,” je glasbenik, skladatelj in stand up komedijant Jure Godler s centimeter ali dva visokim mafinom v rokah pozdravil mojo in fotografovo malenkost, s katerim sva na snemanje oddaje Riba na oko prišla preverjat, kako kuhajo slavni.

Jure je tisti dan v stanovanju v središču Ljubljane, ki ga je naselil tik po obisku Los Angelesa, kuhal – no, malo je mahal z nožem in vsake toliko časa kaj zadel – za družbo, ki se bo s svojimi kuharskimi podvigi na TV3 predstavljala prihodnji teden: pevko Rebeko Dremelj, igralca Uroša Potočnika, TV vremenarko Alenko Oldroyd in ravnateljico Mladinskega doma Malči Beličeve Olgo Rupnik Krže.

Preproste jedi z nepreprosto izvedbo
“Če bom hotel jesti drek, bom jedel drek,” je navrgel ob mojem zmrdovanju, da temu, kar je naredil za sladico, enostavno ne more reči mafin, in priznal, da nikoli ni prav zares kuhal, ker je že od nekdaj “na jogurtu in sendvičih”. Tako še nikoli ni uporabil pečice, ki je ni ogrel niti za mafine. “To je 'old school',” jo je pokomentiral in brcnil, a nato vendarle prižgal množico drugih naprav: specialno pečico za mafine, fritezo za pomfrit, multipraktik in poseben pekač, ki je objel maso za pleskavico in ga je Jure tako kot vse drugo, kar diši po kuhinji, kupil le dan prej. "Mení je bil plod petmesečnega pogajanja z Institutom Jožef Stefan,” pa pojasnil izbiro preprostih jedi z nepreprosto izvedbo. Ameriška omleta je bila na koncu podobna umešanim jajcem s salamo poli, hamburger kaotični stolpnici iz mesa in solate, mafini piškotom, pomfrit pa v primerjavi s preostalimi kuhotvori pravi vizualni presežek z rahlo pretirano zagorelostjo.

“Pečice še do danes nisem uporabljal. To je 'old school'.”
 

Sugeriranja ni bilo, tudi če je šlo kaj narobe
“Jure je eden od tistih, ki gredo v oddajo zaradi izkušnje,” je kreativna producentka Anča Gradišar pokomentirala njegovo udeležbo v oddaji, v kateri so “dobrodošli tudi tisti, ki so sposobni ocvreti samo jajce na oko”. Da je bil razlog predvsem izziv, pa je potrdil tudi Jure, ki je ob izražanju naklonjenosti do snemalne ekipe in znanih udeležencev posebno navdušeno opeval duhovitost in prizemljenost Rebeke Dremelj. Navdušenje pa je požel tudi sam. “Nam je vseeno, ali zna kuhati ali ne, glavno je, da se razumemo,” je med smehom navrgel tonski tehnik Darko Gagula, ki se je vključno z drugimi člani ekipe TV3 med Juretovimi kuharskimi bitkami od srca nazabaval. A se pri sugeriranju, kako olupiti krompir ali sestaviti hamburger, vseeno držal nazaj, ker “sugeriranja pri kuhanju v Ribi na oko ni, tudi če gre kaj narobe”. In narobe je bilo veliko – a ravno dovolj, da je bilo vse prav.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.