Magazin > VIP
34471 ogledov

Nasilje: Marko Potrč se bori z obtožbami bratove nekdanje partnerke

Marko Potrč Planet TV
“Žrtev sem jaz,” pravi voditelj Marko Potrč.

Požareport poroča, da je Januša Kušar Rotman, višja državna tožilka in namestnica vodje okrožnega državnega tožilstva v Mariboru, potrdila, da so februarja lani zoper dve osebi na mariborsko okrajno sodišče vložili obtožni predlog zaradi utemeljenega suma storitve kaznivih dejanj grožnje po 2. odstavku 135. člena kazenskega zakona. Po pisanju medija gre za Marka Potrča in njegovega brata Aleša Potrča.

Nekdanja partnerka in mama Aleševa otroka dvojico obtožuje tudi nasilnega vedenja. “Sojenje bratoma Potrč, ki jima grozi do eno leto zapora, se na Okrajnem sodišču v Mariboru začenja prihodnjo sredo, 13. februarja ob 9. uri zjutraj,” še piše Požareport.

Potrč je za Žurnal24 povedal, da se sojenje prihodnji teden ne bo začelo, ampak ga čaka zadnja obravnava. Obtožbe bratove nekdanje partnerke ostro zavrača.  “Za njo je zgodovina lažnih obtožb. Doslej sem se z izjavami držal nazaj, ker imam rad nečakinjo, sedaj pa mi drugega ne preostane,” pravi Potrč, ki ne ve, zakaj se je v tej zgodbi sploh znašel. 

Po Potrčevih besedah bratova nekdanja partnerka trdi, da sta jo v fitnesu porinila. “Na sodišču so vse priče povedale, da to ne drži,” zatrjuje Potrč.

“Žrtev sem jaz. Nasilje ne pozna spola. Že dalj časa ne morem spati, tudi zato ne, ker je naš sistem tako nastavljen, kot je. Težko je sprejeti, da te nekdo blati,” je še dodal televizijski voditelj, ki ga tovrstne obtožbe še toliko bolj “bolijo”, ker se aktivno zavzema za ustavitev nasilja nad ženskami. “Sprevrženo, da mi to očita in to izkorišča,” je še dodal za Žurnal24.

“Gre za izsiljevanje”

"Odločno obsojam vsako vrsto nasilja. Še posebej nasilje nad ženskami. Nikoli v življenju nisem storil nič tovrstnega. Še več. Da se sam proti temu tudi aktivno borim, vam bodo znali povedati marsikje. Morda tudi na bencinskem servisu blizu mojega doma, kjer sem se recimo konkretno postavil za ženski, ki tam delata, ko ju je nadlegoval vinjen moški. In to je samo eden od primerov. V primeru pisanja enega medija danes, povezanim z mano, pa bom povedal naravnost, da gre za izsiljevanje. Gre za izkoriščanje termina »nasilje nad ženskami« za sprevržene cilje. Izkoriščanje tega termina obsojam prav tako odločno kot samo nasilje nad ženskami. Nedopustno je izkoriščati dejansko stisko in grozo resnično zlorabljenih žensk za tovrstne namene. Težko je sprejeti krivo ovadbo. Težko je poslušati lažne obtožbe. Težko je sploh razumeti, da lahko izmišljena zgodba pride na sodišče. Še posebej s strani ženske, ki že ima zgodovino lažnih obtožb, saj je nekdanjega nadrejenega obtožila spolnega nadlegovanja, a so jo vsi njeni sodelavci na sodišču takrat postavili na laž in se ji načrt takrat ni izšel. A kot so mi razložili, je pot na sodišče v še tako izmišljenih primerih tako rečeno običajen potek. In verjemite, meni kot očetu, ki se trudi biti dober zgled svojim otrokom ter tudi širši okolici je to najtežje sprejeti,” pa je zapisal na Facebooku.

Cel zapis si lahko preberete spodaj.

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.