Magazin > VIP
20 ogledov

Polanski hvaležen za upanje

Žurnal24 main
Roman Polanski, ki je še vedno v hišnem priporu v Gstaadu, je hvaležen za sočutje in podporo oboževalcev, ki mu v tem času pomenijo tako uteho kot upanje.

Francosko-poljski režiser Roman Polanski, ki so ga konec septembra na podlagi ameriške tiralice prijeli v Švici in je še vedno v hišnem priporu, je prvič po aretaciji podal javno izjavo. V njej se je zahvalil za vse izraze sočutja in podpore, ki jih je dobil v zadnjih mesecih.

"Osebno sem ganjen zaradi velikega števila izrazov sočutja in podpore, ki sem jih dobil v zaporu v Winterthuru in ki jih še naprej dobivam v hišnem priporu v Gstaadu," je dejal Polanski.

 

Vsakemu bi rad povedal, kako dobro je vsako jutro ob prejemu pošte slišati to šepetanje človeškega glasu in solidarnosti, ko si zaprt v zaporniški celici. Vsaka izmed njihovih besed nosi v mojih temnih trenutkih veliko utehe in upanja.
Roman Polanski

 

Režiser se je v pismu, ki ga je poslal francoskemu filozofu Bernardu Henriju Levyju in pri tem dovolil, da ga javno objavijo, za vse izraze podpore iskreno zahvalil. Prav Levy se je med francoskimi javnimi osebami najbolj glasno zavzel za Polanskega.

 

Američani ga še vedno hočejo
76-letni Polanski je v švicarskem priporu od 26. septembra. Sodne oblasti v Los Angelesu želijo, da se režiser po 31 letih vrne in odsluži dosojeno kazen.

Zaradi spolnega odnosa, ki ga je imel leta 1977 s tedaj 13-letno Samantho Geimer, mu je namreč grozila dosmrtna ječa. S pridobitvijo francoskega državljanstva pa se je režiser, rojen sicer v Parizu staršem poljskega rodu, zaščitil pred izročitvijo ZDA.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.