Magazin > VIP
55 ogledov

Pri nas tudi japonska modrokrvnika

Princ in princesa Akishino Reuters
Ta teden je v znamenju kronanih glav. V Sloveniji se bosta poleg grofa in grofice Wesseških te dni namreč mudila japonski princ in princesa Akishino.

Japonska modrokrvnika bosta k nam prispela jutri in takoj začela pester program. Po obisku v državnem zboru se bosta s predsednikom Republike Slovenije Borutom Pahorjem in Tanjo Pečar srečala na gradu Strmol, si ogledala Ljubljano in uživala na koncertu ob 20. obletnici diplomatskih odnosov med Slovenijo in Japonsko ter koncertu ob odprtju Festivala Ljubljana. V petek si bosta ogledala Postojnsko jamo in Idrijo, v soboto pa se bosta na Brdu pri Kranju srečala s predsednico vlade Alenko Bratušek, se z žičnico odpravila na Vogel in uživala v lepotah Bleda, kjer bosta zasadila japonsko češnjo.

Združila ju je ljubezen

Princ Akishino (47) je sin japonskega cesarja Akihito ter cesarice Michiko in je trenutno drugi v vrsti za prestol. Princ je Kiko Kawashima, zdaj princeso Akishino (46), zasnubil leta 1986, ko sta bila oba še študenta, zaroko pa razglasil leta 1989. Par se je poročil 29. junija 1990 v Tokiu, s tem pa sta se postavila po robu tradiciji. Princ je bil v času poroke še vedno študent, poročil se je pred svojim starejšim bratom, princesa Akishino oziroma princesa Kiko, kot jo kličejo Japonci, pa je prva predstavnica srednjega razreda, ki se je poročila v japonsko kraljevo družino. Modre krvi sicer ni tudi cesarica Michiko, prinčeva mati, a vseeno izhaja iz zelo premožne družine. Zakon princa in princese Akishino tako ni bil dogovorjen, temveč sta se poročila iz ljubezni. V zakonu so se jima rodili trije otroci, in sicer hčerki, princesa Mako (21 let) in princesa Kako (18 let), ter sin, princ Hisahito (6 let).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.