Magazin > VIP
33554 ogledov

Srce znane Slovenke je strto: "Vem, da si večen. Da nas čuvaš."

savina atai Facebook
Savina Atai svojega ljubega prijatelja ne bo nikoli pozabila.

22. februarja 2022 je umrl dober prijatelj pisateljice in duhovne voditeljice Savine Atai, psihoterapevt Anton Majhen. Lepotica njegovega prezgodnjega odhoda še ni prebolela. Na 2. obletnico smrti se je nanj spomnila z ganljivim zapisom.

"Vse, ki smo ti bili blizu, si pripravljal na čas, ko te ne bo več tukaj. Na tvoj odhod. Najboljši učitelj okrepi svojega učenca tako, da je ta samostojen. Na vseh nivojih. Okrepil si nas. Na vseh nivojih. A praznina, ki jo je tvoja smrt prinesla, ne bo nikar zapolnjena.
Srce je polno hvaležnosti za vsak trenutek s tabo. Za vsak smeh in vso globino. Za vsako tvoje sporočilo. Še vedno ti jih kdaj napišem. Solze se mešajo s smehom, ko berem tvoja. Tri besede - ki povedo več, kot cela knjiga,"
je zapisala in dodala, da se ji kdaj zazdi, da se je navadila, da ga "ni tukaj fizično". "Potem pa hodim čez Kongresni trg in zagledam nekoga v rdeči jakni. Vedno upam, da si ti. Zaskeli, kot da je bilo včeraj. Nikoli se ne bom navadila. Srce je polno tudi bolečine. A to je tako majhna cena za to, da sem imela v svojem življenju Antona Majhna. Najboljšega prijatelja. Mentorja. Zaupnika. Učitelja. Zaščitnika. Vem, da živiš skozi vse nas, ki si se nas dotaknil. Skozi vse, kar si nam dal. In naredil za nas. Do zadnjega trenutka si delal vse za nas. Tvoj nasmeh vidim v oblaku. Tvoje sporočilo v vodi. Začutim, ko pokimaš, ko uporabim, kar si me učil. Čarobno je. Ni pa isto, veš. Jaz bi matcho s tabo in tiramisu. Vem, da si večen. Da nas čuvaš. Vem, da želiš, da gremo naprej. Da se ne ustavimo. Da imamo odprto srce. Imamo. Gremo. Se premikamo. A povsod greš z nami."

Komentarjev 4
  • Kmodri_ 23:40 22.februar 2024.

    Duhovna, pa jadaa!

  • Ender3 14:13 22.februar 2024.

    Savina pod nujno potrebuje novega psihoterapevta. Naj ne hodi domov tukaj namreč že vsi stavkajo..Edini, ki ji lahko pomaga je ljubljeni vodja maloumja.

  • miran29 13:29 22.februar 2024.

    židinje dobivajo nenormalno veliko pozornosti židovskih medijev...