Magazin > VIP
79791 ogledov

Savina Atai strtega srca, v Sloveniji jo čaka pogreb

savina atai Facebook
Savina Atai žaluje za prijateljem.

Učiteljica obrazne joge, duhovna voditeljica, pisateljica, predavateljica, Savina Atai, se kmalu vrača v Slovenijo, ki je ni videla od začetka pandemije. Kot je znano, se je lepotica pred kratkim s soprogom preselila v Mehiko, nad katero je navdušena, a svojo domovino kljub temu močno pogreša.

Predpotovalno veselje pa ji je pokvarila vest, da je umrl psihoterapevt Anton Majhen. "Kako se posloviti od nekoga, ki je večen? Ki je opolnomočil toliko Življenj? Ki je toliko dal vsem nam, ki smo bili blagoslovljeni z njegovo prisotnostjo in modrostjo. Ki je naredil ogromno za Slovenijo. ANTON MAJHEN. Skala stabilnosti in varnosti v mojem življenju, dragoceni najbližji prijatelj, ki je bil zadnjih 10 let ob meni skozi vse: ko je bil čas praznovanja, prelomnic, solz, ustvarjanja, uspeha, sloves. Zdaj se poslavljam od njega. Pripravljal nas je na svoj odhod. A nikdar ne moreš biti pripravljen, ko se zares zgodi," je Savina zapisala na Facebooku in dodala, da je tudi zaradi njega želela čim prej vrniti v Slovenijo.

"Pogovarjala sva se, kako bova pila matcho s pogledom na Ljubljanski grad, najina Shih Tzuja, Lotus in Cowboy pa se bosta igrala. Zdaj bom prišla na njegov pogreb. Ko to pišem, skozi solze gledam velike bele oblake nad oceanom v Mehiki … in si predstavljam, da moj ljubi prijatelj že igra golf visoko gor, kjer ni bolečin. In nas čuva. Ker to je on. Skrbnik. 'Daj mi znak,' ga zaprosim. Iščem ga v obliki oblakov … ko za mano začne igrati pesem Cover me in Sunshine. Pogledam nazaj. In se hvaležno nasmehnem."

Savina pravi, da jo je Majhen vedno podpiral in ji pomagal premagati travme iz otroštva. "Tako zelo je verjel vame in zaupal vame. Navijal za moje knjige in delo. Toliko je dobrega naredil v svojem življenju: kot psihoterapevt in mentalni trener, vodja slovenskega coaching Inštituta, ter pod predsednik društva psihoterapevtov Slovenije. Vodil in oblikoval je več kot 100 timov, kot tekmovalec in coach je dosegel več zlatih medalj na svetovnih in evropskih prvenstvih. Vodil je tudi specialne enote in krizno pogajalsko skupino v času osamosvajanja Slovenije. /.../ Svoje telo je zapustil v času posebnega 222 portala, enega najbolj redkih trenutkov v našem življenju, ko se vrača Pluton. Ta portal pomeni smrt, novo rojstvo in večnost. Anton, zame si večen," je Savina sklenila svoj ganljivi zapis o pokojnem prijatelju. 

Komentarjev 4
  • Majazmaja 11:31 28.februar 2022.

    Đizs ... Ne morem verjeti, da sem odprla in celo preletela članek. Ženska ponuja neke tretmaje (meglo) za naivne - kako to, da sebe ne more 'pozdraviti'?

  • Avatar F16
    F16 18:27 24.februar 2022.

    Potrebuje pozornost. Lepo vrti medije s svojo čustveno motnjo

  • FranjoL 18:26 24.februar 2022.

    Pa koga to zanima! Rajši objavite koristne članke!