Magazin > VIP
13738 ogledov

Tjaša Kokalj o težkem obdobju: Po vsaki travmatični stvari najdeš žarke upanja

Tjaša Kokalj Jerala instagram
Po porodu je bila še dva meseca in pol v bolnišnici, a je v tej izkušnji našla tudi veliko pozitivnega.

Vplivnica in modna poznavalka Tjaša Kokalj Jerala, ki jo poznamo tudi v voditeljski vlogi, je ponosna mamica dvojčic, ki sta pretekli teden prvič stopili čez prag šole. Deklici sta pravi borki. Prestali sta težko obdobje, saj je Tjaša rodila v 25. tednu. Še danes se spominja besed svoje ginekologinje, ki ji je rekla, da naj poskusi zdržati vsaj do 32. tedna - če ne bo, jih namreč čaka zoprn čas, je povedala v podkastu Lovim ravnotežje, ki ga vodi Nina Gaspari

Žal jim ni uspelo in mlada mamica je morala po porodu kar dva meseca in pol ostati v bolnišnici. Čeprav je bilo to obdobje izredno naporno in polno strahu, Tjaša v njem vidi tudi pozitivne plati. Deležna je bila namreč podpore in nasvetov strokovnjakov, ki jih ostale mamice, ki niso imele težav oziroma niso rodile prezgodaj, niso imele in so bile po odhodu domov prepuščene samim sebi. "Po vsaki travmatični stvari najdeš žarke upanja in se lahko morda celo šališ. Naša izkušnja je bila dobra, ker je bil dober konec ... Dva meseca in pol sem bila v bolnišnici. Vsak dan imaš opravka z zdravniki in diagnozami, a tudi s sestrami in fizioterapevti, ki te učijo, kako delati z otrokom, kar je privilegij. Dva meseca in pol sem samo srkala znanje in poslušala."

Njeni deklici sta ležali na oddelku za intenzivno nego. V tistem času zanju ni mogla narediti veliko. Na njuni drobni telesci je lahko le položila roko in jima pela. "Vse, kar sem jim lahko dala, je bila dobra volja in petje in kengurujčkanje. To je bil praznik, ko mi je sestra rekla, da lahko otroku obrišem usta," je povedala in dodala: "Takrat sem se dala na stand by. Hčerki nista potrebovali mame, ki bi bila razvalina, potrebovali sta občutek, da sem mirna. V tistem obdobju nisem jokala, pa so se dogajale težke stvari." Tjaša je še razkrila, da so mamice nedonošenčkov, ki niso bile iz Ljubljane, živele v posebnih stanovanjih. Tudi ona je bila z njimi nekaj časa, a se tam ni dobro počutila, saj je beseda tekla le o težavah in diagnozah. "To okolje me je zastrupljalo," je dejala. To je opazil tudi njen mož Klemen in jo takoj odpeljal. 

Za družinico se je na srečo vse dobro izteklo. Več o Tjašinih izkušnjah lahko poslušate TUKAJ.

 

Komentarjev 1
  • Grof 08:34 03.september 2023.

    Še ena kokoška, le kaj bi z njo, Artur, Artur je zakon, ki ima prihodnost, ..