Magazin > VIP
4207 ogledov

Umrl je član priljubljene slovenske skupine

david šuligoj Facebook
Basist skupine Avtomobili, David Šuligoj, je umrl v 60. letu starosti.

Primorska skupina Avtomobili se je na Facebooku poslovila od svojega basista Davida Šuligoja, ki je v starosti 60. let umrl davi. 

Pevec in ustanovni član skupine Avtomobili, Marko Vuksanović, je za Delo povedal, da je Šuligoj umrl po hudi in kratki bolezni. 

"Šugo je bil na goriški glasbeni sceni aktivno delujoč več kot 40 let. V osemdesetih letih je kot član lokalne zasedbe Rose nastopil na Pop delavnici, svoje dni najpomembnejši reviji slovenske popularne glasbe. Širšo javnost pa je nase prvič opozoril ob izdaji albuma 'Svjedoci priče', albuma, na katerem sta ustvarjalne poti prekrižala Arsen Dedić in Zoran Predin. Pod ta izjemen diskografski izdelek sta se, ob kitarskih vragolijah Bora Zuljana, glasbeno-producentsko podpisala Mirko Vuksanović ter David Šuligoj," so zapisali na spletni strani Radia Koper in dodali, da se je skupini Avtomobili pridružil na začetku novega tisočletja in na bas kitari zamenjal frontmana Marka Vuksanovića, predvsem zato, da se je ta lahko celostno posvetil vokalnim interpretacijam. "S to skupino je posnel štiri albume: 'Mesta železniških postaj', 'Pozna pomlad', 'Daleč' in 'Sijaj' ter leta 2008 še live album 'Klub klubov'."

Komentarjev 2
  • johan 21:50 05.oktober 2023.

    Počivaj v miru in igraj v nebesih. Amen!

  • Kmodri 17:48 05.oktober 2023.

    Avtomobili pa res nimajo sreče s člani!