Magazin > VIP
200 ogledov

Urškinemu soplesalcu v krvi našli prepovedane substance

Urška Vučak Markež, Jernej Brenholc mediaspeed
Za pol leta so mu prepovedali plesati.

Jerneju Brenholcu, nasmejanemu soplesalcu Urške Vučak Markež iz šova Zvezde plešejo, so za pol leta prepovedali plesati oziroma sodelovati na plesnih tekmovanjih.

Pred nekaj leti so posneli kratek dokumentarni video o Jerneju, kjer je razkril svojo plesno zgodovino. Pred leti so na tekmovanju v tujini ravno njemu vzeli kri in preverili, tako kot v mnogih športih, če je v njegovi krvi kakroli nedovoljenega.

Kot je povedal Jernej, je imel smolo, saj so v krvi našli sledove prepovedanih substanc, a te so se tam 'znašle' zaradi zdravil, ki jih je jemal za astmo.

"Imam že kar nekaj let astmo, a me ne ovira pri vsakdanjem življenju. Ravno takrat sem nekaj časa redno jemal prašek in tablete, ki so mi pomagali pri težavah z astmo. Takrat se je kot zakleto zgodilo, da so ravno mene testirali. V urinu so mi našli sledove prepovedane substance, ki je ena od snovi teh zdravil. Slovenska plesna zveza takrat ni imela zdravnika, ki bi nam pomagal ali svetoval, zato sem dobil pol leta kazni. Pol leta sicer hitro mine, problem pa je, da so nama s soplesalko brisali vse rezultate do takrat," je povedal Jernej.

Komentarjev 3
  • bendover 17:12 18.maj 2017.

    vsi vrhunski športniki so astmatiki,ki pa jih astma "ne ovira" ...

  • kapibara 12:58 18.maj 2017.

    Športniki astmatikiTeroristi pa travmatično otroštvo- pa neprištevni omejenci

  • Avatar skeptik
    skeptik 08:54 18.maj 2017.

    So sad story...... Vredno objave na prvi strani sicer resnega in kredibilnega portala :)))))