Magazin
230 ogledov

Zimska enolončnica

enolončnica Shutterstock
V mrzlih dneh vas nič ne bo pogrelo bolj kot dobra in krepka enolončnica. Če ne jeste mesa, ga izpustite in dobili boste prav tako zelo okusno vegetarijansko različico.

Sestavine:

  • 1 kg prekajenega mesa (pripravljenega za kuhanje)
  • 1 čebula
  • 3 paprike
  • 2 stebla pora (narezanega na drobne obročke)
  • 5 korenčkov (očiščenih, narezanih na manjše kose)
  • 1 koromač (očiščen, narezan na majhne kocke)
  • 50 g stročjega fižola (očiščenega in narezanega)
  • 1/2 stroka česna (fino nasekljanega)
  • 400 g paradižnika (narezanega na kocke)
  • 2 žlici paradižnikove mezge
  • 200 g koruze (iz pločevinke)
  • 400 g rdečega fižola
  • 120 g ovsenih kosmičev
  • 1 l zelenjavne juhe
  • sol
  • poper
  • olje

Priprava:

  • Za zimsko enolončnico olupimo čebulo in jo drobno nasekljamo. Papriko razpolovimo, odstranimo semena in jo s preostalo zelenjavo narežemo na majhne kocke.
  • V posodi segrejemo olje, na njem popražimo čebulo in papriko. Dodamo preostalo zelenjavo, česen in paradižnikovo mezgo ter vse skupaj popražimo.
  • Na koncu dodamo paradižnik, dobro odcejeno koruzo in fižol. Posipamo z ovsenimi kosmiči in zalijemo z juho. Dobro premešamo in pustimo, da se nekaj časa kuha.
  • Prekajeno meso narežemo na grižljaj velike kose, jih vmešamo v juho in kuhamo, dokler meso ni toplo.
  • Začinimo s soljo in poprom ter zimsko enolončnico še enkrat rahlo zavremo.
več receptov za enolončnice poiščite tukaj!
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.