Svet
4 ogledov

Mamo, ki je ubila otroke, zaslišali v postelji

Cairns EPA
Mati, ki je ubila svojih sedem otrok in nečakinjo, čaka na zaslišanje psihiatrov. Sodnik je zaslišanje opravil v bolnišnici.

Odvetnik Steve McFarlane je dejal, da se storilka Raina Mersane Ina Thaiday s situacijo "spopada najbolje, kar se da“. "Nisem zdravnik, a mislim, da najbrž ve, kaj se je zgodilo, a se tega ne zaveda oziroma še ni dojela. To je moje osebno mnenje,“ je dejal McFarlane. 

Thaidayeva je v bolnišnici, saj ima vbodne rane. Sodnik jo je zaslišal kar v bolnišnici. "Govoril sem z njo. Naslednje zaslišanje bo konec januarja. Policija mora končati preiskavo, pripraviti poročilo. Mati ostaja na zdravljenju v bolnišnici,“ je po zaslišanju povedal sodnik. 

Za storilko je bilo odrejeno prisilno psihiatrično zdravljenje. Od psihiatričnega zaslišanja pa je odvisno, kako se bo postopek odvil naprej. Glede na strokovno oceno se bodo odločili, ali ji bodo sodili kot prištevni ali neprištevni. 

Thaidayevo, znano tudi pod imenom Mersane Warria, so obtožili umora sedmih otrok, starih od 2 do 12 let, in 14-letne nečakinje. Trupla je na domu v predmestju Cairnsa odkril njen najstarejši sin. Mediji so poročali, da naj bi bili otroci zabodeni do smrti. Policija je potrdila, da so v hiši našli več nožev, a da preverjajo tudi možnost, da je storilka otroke zadušila.  

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.