Svet
19 ogledov

Manekenki ne dovolijo iz Rusije

Ana Durickaja kiev-casting.com
Glavna priča v umoru ruskega opozicijskega voditelja Borisa Nemcova se je pritožila, da ji še vedno ne dovolijo odhoda.

Glavna priča v umoru ruskega opozicijskega voditelja Borisa Nemcova, 23-letna ukrajinska manekenka Ana Duricka, se je danes pritožila, da ji še vedno ne dovolijo odhoda iz Rusije, čeprav je preiskovalcem povedala vse, kar je lahko.

Ruska policija Durickovo še vedno zaslišuje v zvezi z umorom 55-letnega Nemcova v noči s petka na soboto. Ukrajinka je bila namreč z Nemcovom, ko so ga neznanci ustrelili.

"Ne razumem, zakaj sem še vedno na ruskem ozemlju," je potožila v pogovoru za neodvisno rusko televizijo Dožd preko skypea. Kot je dejala, jo že tri dni prevažajo v policijskih avtomobilih in naredila je vse, kar je lahko. "Vzeli so mojo izjavo, preverili vse moje stvari, preverili moje telefonske klice, pobrali so vse informacije."

Želi k materi v Kijev

Obenem je pojasnila, da jo policija po lastnih navedbah zadržuje iz varnostnih razlogov. "Pravijo, da gre za mojo varnost," je dejala. Kot je še povedala, se želi čim prej vrniti v Ukrajino, saj ima v Kijevu mater, ki je "bolna in v težkem psihološkem stanju".

Nemcova so napadalci ubili na mostu nedaleč od kremeljskega obzidja. Pred tem je skupaj z Durickovo večerjal v eni od tamkajšnjih restavracij, nato pa sta se preko mostu skupaj odpravila proti njegovemu stanovanju. Takrat se je ob njiju ustavil bel avtomobil. Nemcov je bil ustreljen štirikrat, Durickova pa ni bila ranjena.

Napadalca ni videla

Spremljevalka enega najvidnejših kritikov ruskega predsednika Vladimirja Putina pravi, da ni videla, od kod se je pripeljal napadalec, saj se je vse zgodilo za njenim hrbtom.

Po poročanju spletne strani Vesti.ru je Durickova takoj po napadu po telefonu poklicala policijo, klicala pa je tudi svojo mater. Ta je povedala, da ji je Ana dejala, da je v nekem trenutku še držala njegovo dlan, naenkrat pa je zaslišala strele.

"Boris se je zrušil in padel. Ana je bila zelo prestrašena, nemudoma je začela klicati policijo in mene. Po telefonu je dejala 'Mama, Borisa so umorili! Ustreljen je bil v hrbet, padel je in zdaj leži poleg mene'," je spletna stran navedla besede matere.

Bojazen, da ji želijo naprtiti umor

Mati je za ukrajinsko televizijo TSN tudi izrazila bojazen, da njeno hčerko zadržujejo v Rusiji, ker jo želijo obtožiti, ji naprtiti umor. Kot je dejala, je vse videti kot hišni pripor in zdi se, da igrajo ruski preiskovalci neko umazano igro.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.