Svet
14 ogledov

Med gašenjem strmoglavilo letalo

požar Avstralija EPA
Med gašenjem požara v Avstraliji je južno od Sydneyja strmoglavilo gasilsko letalo. Pilot nesreče ni preživel.

Avstralski gasilci se še vedno bojujejo proti ognjenim zubljem, pri tem pa so jim v pomoč temperature, ki so se danes nekoliko znižale. Skupno še vedno gori 66 požarov, od tega jih 24 še ni pod nadzorom.

"V eni od regij, kjer gasimo, se je zgodila velika tragedija. Tragedija za gasilce in predvsem za družino," je povedal predstavnik gasilcev Shane Fitzsimmons.

Razbitine letala naj bi ležale na nedostopnem območju. Letalo je po strmoglavljenju zajel požar, ki se je razširil tudi na tamkajšnje gričevje, zaradi česar reševalci s helikopterjem še niso dosegli kraja nesreče, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Požari divjajo že več kot en teden

Več tisoč gasilcev, večinoma prostovoljcev, se v avstralski deželi Novi Južni Wales že več kot en teden bojuje proti ognjenim zubljem, ki so doslej uničili več kot 200 domov. Zgorelo je tudi več kot 124 tisoč hektarjev zemlje. Po oceni poznavalcev gre za najhujši požar grmičevja v zadnjih 50 letih.

Enega od večjih požarov je zahodno od Sydneyja prejšnji teden povzročila vojska med urjenjem z eksplozivom. Ogenj je zajel okoli 50 tisoč hektarjev površine in še vedno ni pod nadzorom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.