Svet
26 ogledov

V Siriji umrli Hrvatica in Bošnjakinja

Sirija bomba napad Reuters
Obstreljevanje v Siriji usodne tudi za mater in ženo islamskega skrajneža.

Med enim ob zračnih napadov na sirsko mesto Raqqa sta pred dnevi umrli tudi Hrvatica in Bošnjakinja, obe domnevno podpornici islamskih skrajnežev Islamske države (IS), poroča Slobodna Bosna. Fatima Mahmutović iz okolice Srebrenika je v Siriji živela dobro leto, tja se je lansko jesen odpravila z mlajšim sinom Jasminom. Starejši sin Mirzet pa se na strani IS bori že dobro leto in pol.

Prevzela islam, se poročila in odšla v Sirijo

Ob bombandiranju Raqqe je bila hudo poškodovana tudi Dora Bilić, muslimanka iz Zagreba. Islam kot svojo vero je prevzela pred dvema letom, takoj zatem se je preselila v naselje Gornja Maoča na severu Bosne in Hercegovine.  Tam naj bi spoznala partnerja in se z njim tik pred odhodom v Sirijo tudi poročila.

Moža je Bilićeva lahko spremljala le do Raqqe, od koder potem enako kot ostale žene pripadnikov IS ni smela, dokler se možje niso vrnili iz enega od bojišč v Iraku in Siriji, kamor jih pošljejo njihovi nadrejeni v IS.

 

Komentarjev 4
  • erikkk 10:13 30.september 2014.

    Nobene škode za take ki imajo morilska nagnjenja in grozijo ter vsiljujejo svoje vero celemu svetu ... Uničil jih glih nebi, pač pa če bi se jih dalo bi jih poslal na Mars brez povratka ...

  • Žurnalček 08:23 30.september 2014.

    Samo šišajte sve redom !

  • maresem 08:01 30.september 2014.

    Točno tako! Vsaka piz... naj dobi, kar zasluži.