Svet
18 ogledov

Milan Bandić jutro pričakal v priporu

Milan Bandić 24sata
Policija in kriminalisti opravili hišno preiskavo pri zagrebškem županu. Po pretresu stanovanja so ga odpeljali v pripor, kjer je preživel noč. Preiskave se danes nadaljujejo. Preiskujejo domnevno korupcijo in zlorabo položaja.

Zagrebški župan Milan Bandić pod drobnogledom policije in kriminalistov. Včeraj so mu do potankosti preiskali stanovanje; preiskava je potekala od 19.30 do 2.40 zjutraj, ko so policisti župana odpeljali v pripor, kjer je dočakal jutro.

Kot smo že poročali, Bandića sumijo sodelovanja v korupciji ter zlorabe položaja in pooblastil, v veliki kriminalistični akciji so včeraj poleg Bandića po poročanju Jutarnjeg lista preiskovali še 18 osumljencev, med njimi je več Bandićevih najožjih sodelavcev, poleg njih pa še predsednik Uprave zagrebškega holdinga Slobodan Ljubičić in solastnik skupine CIOS Petar Pripuz. Danes se preiskava nadaljuje, zagrebškega župana bodo podrobno zaslišali.

Kot poročajo hrvaški portali pristojni preiskujejo nekaj primerov spornih finančnih malverzacij, med drugim tudi zamenjave zemljišč, s katerimi so privatna podjetja svoje cenejše parcele menjale za dražje, s čimer je bila oškodovana občinska blagajna. V enem izmed takšnih primerov je bil Zagreb oškodovan kar za milijon evrov. Poleg tega policija preiskuje še primere korupcije in zlorabe položaja pri dodeljevanju poslov, predmet preiskave naj bi bila tudi sprememba mestnega urbanističnega načrta zaradi izgradnje sežigalnice smeti, kot tudi domnevne malverzacije z denarjem iz mestnega holdinga med Bandićevo volilno kampanjo na predsedniških volitvah leta 2009.

Komentarjev 3
  • Žurnalček 20:06 20.oktober 2014.

    Vladek , zdaj ko Demokraciji ne gre najbolje , zdaj ste in so prišli srat v Žurnal . Pa ne bodo dolgo. Imajo povprečje po članku 3 komentarje , kar za plačane reklame od strani oglaševalcev niti slučajno niti pod ...prikaži več razno ni zadovoljivo. . Sam da vidmo kdo je lastnik , pa da tudi jaz spokam na Dnevnik¨!

  • Žurnalček 20:03 20.oktober 2014.

    Sem vas prijavil Aza ečlektronske medije. Boste dal gor podatek kdo je lastnik tegale portala al ne ! SDS-ovsko pomožno trobilo ! Pa kar v družbi z ZJ. Laj ne poveste in na kaj aludirate? Objavite sliko svojega Pleškota ...prikaži več z SANADEROM , če si upate ! Onadva sta kolege po arestantskem stažu !

  • vladek 09:00 20.oktober 2014.

    Tako se to dela,a ne Ljubljanski župan.Smeje se celi Sloveniji