Svet
18 ogledov

Na avtocesto padlo letalo

Strmoglavljenje letala v Atlanti EPA
Strmoglavljenje majhnega letala pri Atlanti terjalo štiri življenja.

Pri ameriškem mestu Atlanta v zvezni državi Georgiji je v petek strmoglavilo majhno letalo piper PA-35, pri čemer so umrle vse štiri osebe na krovu, zaradi eksplozije in močnega požara, ki je izbruhnil po strmoglavljenju, pa je bila več ur popolnoma zaprta glavna mestna obvoznica.

Strmoglavljenje letala v Atlanti | Avtor: EPA EPA

Pilot letala Greg Byrd je kmalu po vzletu proti Oxfordu v zvezni državi Mississippi prijavil, da ima težave z letalom, nato pa sporočil, da gredo navzdol. Letalo je oplazilo streho enega od tovornjakov na avtocesti 285, nato pa padlo na tla. Šofer tovornjaka je skušal pomagati, vendar pa je bil ogenj premočan.

Strmoglavljenje letala v Atlanti | Avtor: EPA EPA

V nesreči sta poleg Byrda umrla še oba njegova sinova in zaročenka Jackie Kulzer. Zaradi razbitin in ognja je bila avtocesta zaprta v obe smeri za več ur, promet pa se je tudi kasneje le počasi sproščal. Preiskava o vzroku nesreče bo trajala najmanj pet dni.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.