Svet
17 ogledov

Na Hrvaško te dni 70.000 Slovencev

Turisti na Hrvaškem Pixsell
Praznični konec tedna naj bi po podatkih Hrvaške turistične skupnosti privabil veliko slovenskih turistov.

Sodeč po vnaprej rezerviranih aranžmajih naj bi med prvomajskimi prazniki na Hrvaškem dopustovalo okoli 70.000 slovenskih turistov, je sporočil Goran Blažić, direktor ljubljanskega predstavništva Hrvaške turistične skupnosti. Predvideva tudi, da bodo ugodne vremenske razmere obisk še povečale.

Največ v Istri in Kvarnerju

Kot pišejo v hrvaškem Novem listu, bodo največ Slovencev gostili hoteli hrvaške Istre in Kvarnerja. Številke naj bi kazale še, da so imeli od začetka leta povečan obisk slovenskih turistov, število nočitev naj bi se namreč povečalo kar za petino.

Rekord, kot ga že dolgo ni bilo

V Kvarnerju so v prvem trimesečju tako gostili nekaj manj kot 40 odstotkov več Slovencev kot v istem obdobju lani, kar je po Blažićevih ocenah "rekord, kot ga že dolgo ni bilo".

Hrvaški turistični delavci ocenjujejo, da bodo Slovenci predstavljali približno 30 odstotkov vseh turistov, ki bodo prihodnji podaljšani konec tedna preživeli na hrvaškem severnem Jadranu.

Poleg gostov iz Slovenije za prvomajske počitnice v hrvaški Istri in Kvarnerju v primerjavi s prejšnjimi leti pričakujejo tudi povečano število obiskovalcev iz Italije, Avstrije in Nemčije, prav tako pa so prodali za deset odstotkov več aranžmajev domačim turistom.

Komentarjev 1
  • srecko31 16:44 29.april 2014.

    Jedilni list boste pa prebirali v tujem jeziku-cepci.