Svet
15 ogledov

"Ne želim umreti"

Po Chavezovi smrti
1/7
Reuters
Na sto tisoče ljudi Chavezovo krsto pospremilo po ulicah Caracasa.

Vodja venezuelske garde Jose Ornell je za AP dejal, da je Hugo Chavez umrl zaradi srčnega napada. V trenutkih velikih bolečin je izrazil veliko željo po življenju. "Ni mogel govoriti, vendar je z ustnicami oblikoval besede: Ne želim umreti. Ne pustite, da umrem," pravi Ornell, ki trdi, da je zadnji dve leti, ko se je Chavez bojeval z rakom, preživel tik ob njem.

Množično slovo

Včeraj so Chavezovo krsto, ovito v venezuelsko zastavo in pokrito s steklom, prepeljali v vojaško akademijo, kjer bo ležal do jutrišnjega državniškega pogreba. Na ulicah jo je pospremilo na sto tisoče ljudi, ki so se želeli dotakniti krste, nanjo so metali cvetje in oblačila. Po zvočnikih so predvajali posnetke Chavezovih govorov, procesija pa je trajala več kot sedem ur.

Številni so se želeli pokloniti spominu na predsednika in se mu zahvaliti za vse, kar je storil zanje. "Po Jezusu je Hugo Chavez. Pred njim vladi ni bilo mar za nas. Zdaj imajo otroci vse," je dejala ena od žalujočih.

Zvečer so se člani njegove najožje družine, svetovalci pa tudi bolivijski, argentinski in urugvajski predsedniki od Chaveza poslovili z mašo. Kapelo so nato odprli za javnost.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.