Svet
19 ogledov

Zadnja ga je videla živega

Ana Durickaja kiev-casting.com
Kdo je Ana Durickaja, ki je zadnja videla živega ruskega opozicijskega voditelja Borisa Nemcova, ki so ga v petek pozno zvečer neznanci umorili v središču Moskve?

Atraktivna Ukrajinka se je v petek zvečer sprehajala z Borisom Nemcovom blizu Kremlja, ko so iz belega vozila izstopili neznanci in začeli streljati na ruskega politika, sicer gorečega nasprotnika ruskega predsednika Vladimirja Putina. Nemcova so v hrbet zadeli štirje naboji. Umrl je na kraju dogodka.

Ana Durickaja v napadu ni bila poškodovana. Namiguje se, da bi jo lahko napadalci brez njene vpletenosti izkoristili za atentat. Ukrajinka je sicer pred kratkim prispela v Moskvo.

Ljubimca že štiri leta

23-letnico je policija zasliševal vso noč, a ni med osumljenimi. Po pisanju ruskih medijev, ki navajajo zanesljiv policijski vir, je bila Ukrajinka že od 19. leta, torej zadnja štiri leta, v resnem ljubezenskem razmerju z Nemcovovom, ki ima za seboj kar burno ljubezensko življenje. Čeprav je v zadnjih 20 letih odkrito ljubimkal s številnimi ženskami, se nikoli ni ločil od svoje žene Raise, s katero ima eno hčerko.

Manekenka, ki so jo vso noč zasliševali na policiji, bo pomagala sestaviti kronologijo dogodkov. Ruski mediji še navajajo, da sta se s pokojnikom dobila v petek ob 22. uri v kavarni v nakupovalnem središču na Rdečem trgu. Ob 23. uri sta imela večerjo, nato pa sta zapustila središče mesta in se odpravila proti stanovanju Nemcova, ki ga ima streljaj stran od Kremlja. No, tja nista nikoli prišla.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.